ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετοχές που ξεχώρισαν στο ελληνικό χρηματιστήριο

Η Apollo Investment Holdco βρίσκεται στην τελική ευθεία για διαγραφή της από το ΧΑΚ

Kathimerini.gr

Περισσότερα από 4 εκατομμύρια μετοχές του «Αστέρα Βουλιαγμένης» διακινήθηκαν στο Χρηματιστήριο την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Οπως γνωστοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο η «Apollo Investment Holdco» ελέγχει πλέον το 93,14% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του ιστορικού ξενοδοχείου στο Καβούρι Αττικής. Η εταιρεία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την οριστική διαγραφή της από το Χρηματιστήριο, όπως έχει αποφασίσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία «AGC Equity Partners Holding Ltd».

Επίλεκτος
Επένδυση 17,5 εκατ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία», με αποτέλεσμα ο τίτλος να ενισχυθεί 15,17% και να ανέλθει στα 0,167 ευρώ (κλείσιμο 26/1/2017). Η εταιρεία ολοκληρώνει μέσα στο α΄εξάμηνο του 2017 την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην Ευρώπη, η οποία θα διαχειρίζεται φυτικά και ζωικά απόβλητα, και είναι ασφαλώς πρώτου μεγέθους. Το κόστος κατασκευής και η συνολική επένδυση της εταιρείας Επίλεκτος Βιοαέριο Φαρσάλων θα ανέλθει στα 17,5 εκατ.

Μύλοι Κεπενού
Ομολογιακό δάνειο

Πιέσεις υπέστη η μετοχή της εισηγμένης «Μύλοι Κεπενού», με αποτέλεσμα ο τίτλος να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες 10,08% και να διολισθήσει στο 1,160 ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης 26 Ιανουαρίου του 2017. Να σημειώσουμε ότι η αλευροβιομηχανία το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 4.000.000,00 ευρώ 18μηνης διάρκειας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

Μυτιληναίος
Ισχυρές ταμειακές ροές

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της «Μυτιληναίος» την τέταρτη εβδομάδα του 2017, σημειώνοντας συνολικά κέρδη 3,66%. Σε πρόσφατη έκθεση της Citigroup για τον μετασχηματισμό του ελληνικού ομίλου τονίσθηκε ότι πρόκειται για μια συμφωνία που ευνοεί όλους τους μετόχους, καθώς ανεβάζει την αποτίμηση του ομίλου στο 1,26 δισ. ευρώ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των συγχωνεύσεων. Επίσης η Citi προβλέπει τη δημιουργία πολύ ισχυρών ταμειακών ροών που αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση του καθαρού δανεισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση