ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,74% κλείνοντας στις 68,21 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μικρές ζημιές παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Ωθούμενο από τις σημαντικές απώλειες στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου (BOCH), ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,74% κλείνοντας στις 68,21 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκε και ο Δείκτης FTSE/CySE ο οποίος υποχώρησε στις 40,88 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές 0,75%. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €166.779, εκ των οποίων το 73% άνηκε στους τίτλους της BOCH.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Ανοδικά κινήθηκαν οι Επενδυτικές Εταιρείες με κέρδη 1,65% και τα Ξενοδοχεία με 0,18% και πτωτικά κινήθηκαν η Εναλλακτική Αγορά και η Κύρια Αγορά με ζημιές 0,64% και 0,36% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €121.731 (πτώση 2,17% - τιμή κλεισίματος €2,25). Ακολούθησαν οι μετοχές της Salamis Tours με €10.134 (άνοδος 4,48% - τιμή κλεισίματος €0,42), της Δήμητρα Επενδυτική με €9.493 (άνοδος 1,82% - τιμή κλεισίματος €0,44), της Logicom με €6.003 (πτώση 0,74% - τιμή κλεισίματος €1,35) και της Lordos United Plastics με €3.600 (πτώση 2,70% - τιμή κλεισίματος €0,07).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, επτά πτωτικά και οκτώ παρέμειναν αμετάβλητες.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι στις 9 Μαρτίου 2018, θα προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας Apollo Investment Fund Plc από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Η απόφαση για διαγραφή είχε ληφθεί με βάση το Άρθρο 181 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου και την «Οδηγία ΧΑΚ 01 του 2015 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Διαγραφή Κινητών Αξιών από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, κατόπιν αίτησης της Εκδότριας Εταιρείας – Κ.Δ.Π. 392/2015» και κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της εταιρείας, στα πλαίσια μετατροπής της σε ΟΣΕΚΑ (Οργανισμό Συλλογικών Επενδύσεων Κινητών Αξιών), με τη μορφή εταιρείας επενδύσεων μεταβλητού κεφαλαίου.

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι οι τίτλοι της εταιρείας «Hestiun Properties Plc», οι οποίοι διαπραγματεύονται στη ΝΕΑ Αγορά, θα παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών, από την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2017, ως απαιτείται από το άρθρο 142 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών για τους τίτλους της εταιρείας, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες της εταιρείας, θα έχουν εκλείψει.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση