ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:23
 

Βουτιά της τιμής πετρελαίου και των χρηματιστηρίων

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχωρούσε κατά 2,04 δολάρια ή 4,1%, στα 47,84 δολάρια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Βουτιά κατά 4% πραγματοποίησε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου μετά τις αναφορές για αυξημένα αποθέματα πετρελαίου αλλά και τις προβλέψεις για ρεκόρ παραγωγής σε ΗΠΑ και Ρωσία, σε συνδυασμό με τις έντονες πωλήσεις που παρατηρούνται σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές καθώς επιδεινώθηκαν οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχωρούσε κατά 2,04 δολάρια ή 4,1%, στα 47,84 δολάρια, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2017, προτού ανακάμψει στα περίπου 48,55 δολάρια στις 11.40 GMT (13.40 ώρα Κύπρου).

Το πετρέλαιο Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε κατά 2,41 δολάρια ή 4,0%, στα 57,20 δολάρια, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο στους τελευταίους 14 μήνες. Στη συνέχεια ανέκαμψε στα περίπου 58,21 δολάρια, παρουσιάζοντας πτώση 1,40 δολάρια.

Οι τιμές και των δύο ειδών αργού πετρελαίου σημειώνουν πτώση πέραν του 30% από τις αρχές Οκτωβρίου λόγω των σημαντικών παγκόσμιων αποθεμάτων αργού.

Επίσης, οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως κατέρρευσαν την Τρίτη λόγω των φόβων για ενδεχόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την στιγμή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής θα εξετάσει αυτή την εβδομάδα το ενδεχόμενο να αυξήσει για τέταρτη φορά εντός του τρέχοντος έτους τα βασικά της επιτόκια.

Επιπλέον, το οικονομικό ινστιτούτο Ifo της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε για τέταρτο διαδοχικό μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, προσθέτοντας έτσι στις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Εξάλλου, ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου της Ιαπωνίας σημείωσε σημαντικές ζημιές της τάξης του 1,8% ακολουθώντας την πτώση των αμερικανικών μετοχών στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 12 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X