ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέρδη παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 62,62 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κέρδη παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αναστρέφοντας το αρνητικό κλίμα των τριών προηγούμενων ημερών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 62,62 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,47%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,48%, κλείνοντας στις 37,49 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €928.427.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές παρουσίασε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,20% και τα Ξενοδοχεία κατά 0,37%. Κέρδη σημείωσε η Εναλλακτική Αγορά με 1,16%, ενώ ο δείκτης των Επενδυτικών δεν παρουσίασε μεταβολή.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €860.333 (άνοδος 0,66% - τιμή κλεισίματος €1,214). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €54.381 (πτώση 1,13% - τιμή κλεισίματος €0,702), της Δήμητρα Επενδυτικής με €4.508 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,482), της Logicom με €3.811 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,40) και της Tsokkos Hotels με €2.214 (πτώση 1,52% - τιμή κλεισίματος €0,13).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και έξι παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 116.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι, μετά από την έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης των εισηγμένων εταιρειών T & M Phaedra Public Company Ltd και G. D. Amplus Public Company Ltd (Ν.Ε.Α. Αγορά) για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2018, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους τίτλους των εν λόγω εταιρειών, τη σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών, εφόσον ο λόγος που οδήγησε στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες τους, έχει εκλείψει.

Η πιο πάνω απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019.

Επίσης, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι με την υποβολή και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας Αιχμή Α.Ε. Σύμβουλοι Επενδύσεων (ΝΕΑ Αγορά) για το έτος που έληξε στις 31/12/2017, αποφάσισε όπως οι τίτλοι του εκδότη αυτού συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ), στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών, λόγω της Γνώμης με Επιφύλαξη που εγείρεται στην Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών για το έτος που έληξε στις 31/12/2017.

Το Συμβούλιο διευκρινίζει πως θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών για τους τίτλους της εταιρείας αυτής, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες της, θα έχουν εκλείψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €419.736

Οριακή πτώση στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 63,02 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,22%
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΑΓΟΡΕΣ
X