ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:03
 

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο Stoxx Europe 600 έχασε το 0,3% της αξίας του

ΠΗΓΗ: Reuters

BLOOMBERG, REUTERS

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, διολισθαίνοντας από τα υψηλά επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έχασε το 0,3% της αξίας του, με τους κλάδους της τεχνολογίας και της κοινής ωφελείας να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Οι επενδυτές τηρούν, επίσης, στάση αναμονής, ενόψει των συνεδριάσεων στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Τράπεζα της Ιαπωνίας και στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,48%, ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι κατά 0,37% και ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο κατά 0,06%. Στον κλάδο της τεχνολογίας σημειώθηκαν απώλειες της τάξεως του 1,62%, διότι οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία των Netflix, Facebook και Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν απώλειες 0,57% και 0,65% αντίστοιχα λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο. Φαίνεται ότι η απαισιοδοξία των επενδυτών για τις τεχνολογικές μετοχές, που κυριάρχησε την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθεί να βαραίνει το επενδυτικό κλίμα.

Τα υψηλά κέρδη που σημειώθηκαν στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ αποδίδονται, κυρίως, στον κλάδο της τεχνολογίας. Οι επενδυτές είναι ευάλωτοι σε μια ανατροπή της θετικής πορείας του. Ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι η κεφαλαιοποίηση της Facebook, της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, υποχώρησε κατά 120 δισ. δολάρια σε μία μόνον συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών εσόδων, μεταξύ άλλων, από τη διαφήμιση.

H τιμή του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο ξεπέρασε τα 75 δολάρια το βαρέλι, λόγω του τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή, της μείωσης της προσφοράς στον Καναδά και της αποκλιμάκωσης που καταγράφεται στην εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι. Μία ακόμη παράμετρος που συνέβαλε στην ενίσχυση των τιμών «μαύρου χρυσού» είναι οι προβλέψεις που θέλουν τον ΟΠΕΚ να έχει αυξήσει την ημερήσια παραγωγή του μόνον κατά 70.000 βαρέλια τον Ιούλιο. Το ευρώ αυξήθηκε στα 1,1717 δολάρια, από 1,1656 δολάρια την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X