ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:06
 

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 66,33 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αρνητικό πρόσημο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου λόγω των πιέσεων που δέχθηκε από βαριά χαρτιά της αγοράς.
 
Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 66,33 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,76%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε επίσης μικρή πτώση σε ποσοστό 0,85%, κλείνοντας στις 39,61 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών έφτασε τις €259.053.
 
Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με εξαίρεση τον δείκτη των Επενδυτικών, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος, οι υπόλοιποι δείκτες έκλεισαν με απώλειες.
 
Η Κύρια Αγορά σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,82%, τα Ξενοδοχεία υποχώρησαν σε ποσοστό 0,69% και η Εναλλακτική Αγορά παρουσίασε απώλειες σε ποσοστό 0,35%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Tsokkos Hotels με €74.301 (πτώση 2,88% – τιμή κλεισίματος €0,135), οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €51.298 (πτώση 2,52% - τιμή κλεισίματος €1,628), της Logicom με €43.268 (πτώση 2,03% - τιμή κλεισίματος €1,45), της Τσιμεντοποιοίας Βασιλικού με €6.356 (πτώση 2,04% - τιμή κλεισίματος €2,88) και της Salamis Tours με €1.490 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,50).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 2 κινήθηκαν ανοδικά, 4 πτωτικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 63.
 
Εξάλλου, σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης του Χρηματιστηρίου, σε σχέση με την αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ, αναφέρεται ότι κατόπιν διευκρινιστικής επιστολής που έχει λάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο σημειώνει ότι "η αναστολή διαπραγμάτευσης αυτή, ισχύει από χθες, Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 και μέχρι η Τράπεζα να είναι εις θέση να εκδώσει ανακοίνωση, σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ, η οποία να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Κανονισμού 596/2014, για την κατάχρηση της Αγοράς".

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή στη Ν.Ε.Α. του ΧΑΚ, 26.000 Συνήθων Μετοχών της εταιρείας METRANACO PUBLIC COMPANY LTD με ονομαστική αξία και τιμή εισαγωγής €1,00 η κάθε μια, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ.
 
Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας είναι η εταιρεία AEONIC Securities C.I.F. Plc.
 
Σύμφωνα με το ΧΑΚ, η Εταιρεία METRANACO PUBLIC COMPANY LTD συστάθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016 με αριθμό εγγραφής HE361232. Σύμφωνα με το Πληροφοριακό Έγγραφο της εταιρείας, οι κύριες δραστηριότητες της είναι οι επενδύσεις σε χρηματοοικονομικά μέσα από ίδια κεφάλαια (own funds).
 
Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€) και θα αρχίσει τη Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018.  Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου της πιο πάνω εταιρείας, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση