ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη, με άνοδο 0,82%.

Newsroom Κ, Αθήνα

ΒLOOMBERG, REUTERS

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των επενδυτών για μια θετική έκβαση των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε χθες προσδοκίες ως προς τη μετάθεση της προθεσμίας σε ό,τι αφορά την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας για μετά την 1η Μαρτίου. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη, με άνοδο 0,82%. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 και ο βρετανικός FTSE-100 ενισχύθηκαν κατά 0,69%, ενώ ο FTSE Μib στο Μιλάνο κατά 0,38%. Στη Μαδρίτη ο Ιbex 35 έκλεισε με +0,49%. Στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, η τιμή της μετοχής της Swedbank ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με δραστική πτώση 13,6%. Αφορμή αποτέλεσε η είδηση πως η Εσθονία διερευνά καταγγελίες που συνδέουν τη Swedbank με ύποπτες συναλλαγές που συσχετίζονται με το σκάνδαλο της Danske Bank. Η δε τιμή της μετοχής της Air France ενισχύθηκε 6,1% μετά τις δεσμεύσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της, ώστε να αντισταθμίσει την άνοδο του κόστους των καυσίμων.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν άνοδο 0,23% λίγο πριν από το κλείσιμο, με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Στα πρακτικά διαπιστώνεται πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συμφωνούν ότι η Fed θα πρέπει να είναι επιφυλακτική σε μια αύξηση των επιτοκίων. Συζητήθηκε, επίσης, και η ανακοίνωση της καθυστέρησης ή και το «πάγωμα» της διαδικασίας συρρίκνωσης των ισολογισμών της Fed μέσα στο 2019. Μετά τις απώλειες που σημειώθηκαν το δ΄ τρίμηνο του 2018, η Wall Street κατέγραψε κέρδη 18% αλλά είναι αβέβαιο εάν υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερη άνοδο.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων υποχώρησε 0,1%. Το ευρώ ενδυναμώθηκε προς το δολάριο κατά 0,2% στο 1,1367 δολ. Στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου Brent ανήλθε χθες σχεδόν 2%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους, χάρις στις ελπίδες ότι θα επέλθει ισορροπία στη διεθνή αγορά λόγω των περικοπών στην παραγωγή. Ειδικότερα, το Βrent ενισχύθηκε στα 67,34 δολάρια το βαρέλι και μετά υποχώρησε στα 67,22 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 57,12 δολάρια το βαρέλι με άνοδο της τάξεως του 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €419.736

Οριακή πτώση στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 63,02 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,22%
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΑΓΟΡΕΣ
X