ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με μικρές απώλειες έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 0,70% και έκλεισε στις 75,37 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η συνεδρία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου την Πέμπτη.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 0,70% και έκλεισε στις 75,37 μονάδες.

Απώλειες σε ποσοστό 0,68% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 45,10 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €380.387.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημείωσε μόνο η Εναλλακτική με οριακή άνοδο 0,01%.

Αντίθετα με ζημιές έκλεισαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,78% και οι Επενδυτικές σε ποσοστό 0,37%. Αμετάβλητα παρέμειναν τα Ξενοδοχεία.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €227.643 (πτώση 2,46%% - τιμή κλεισίματος €2,38). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €131.376 (άνοδος 0,79% - τιμή κλεισίματος €0,77), της Δήμητρας Επενδυτική με €4.900 (πτώση 0,41% - τιμή κλεισίματος €0,49), της Blue Island με €4.306 (πτώση 3,33% – τιμή κλεισίματος €0,58) και της Logicom με €2.860 (άνοδος 0,70% – τιμή κλεισίματος €1,43).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 4 πτωτικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 162.

Εξάλλου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών Vireta Investment Plc και Silex (UK) Plc, οι οποίοι είναι εισηγμένοι στη ΝΕΑ Αγορά, για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε εφόσον εξακολουθεί να συντρέχει ο λόγος που επιβάλλει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω εταιρείες δεν έχουν ακόμη προβεί στην έκδοση κωδικού LEI. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εταιρεία Silex (UK) Plc δε διατηρεί υπηρεσίες Συμβούλου Εισαγωγής.

Πρόσθετα αναφέρεται ότι σε περίπτωση που εντός των δύο μηνών δε θα συντρέχει πλέον ο λόγος της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των πιο πάνω εταιρειών, τότε η εν λόγω αναστολή θα αρθεί.

Επίσης το ΧΑΚ, ως αποτέλεσμα της μη υποβολής και δημοσιοποίησης των Ετήσιων Οικονομικών Εκθέσεων (έτος λήξης 28/2/2018) των πιο κάτω εκδοτών ανακοίνωσε

(Α) την παρουσίαση με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών των τίτλων της εταιρειας ELAINE SECURITIES PLC, από τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018.

(Β) τη συνέχιση παρουσίασης με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών των τίτλων της εταιρείας LONPRO HOLDINGS PLC.

Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στους τίτλους των εταιρειών, θα έχουν εκλείψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση