ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:45
 

Νευρικότητα και απώλειες στις διεθνείς αγορές

Στην Ευρώπη παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση στον κλάδο των αυτοκινήτων

Newsroom Κ, Αθήνα

REUTERS, BLOOMBERG

Mε απώλειες έκλεισαν, χθες, οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία παρουσίαζαν ανομοιογενή εικόνα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,5%. Aντίστοιχα, και στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο οι δείκτες σημείωναν σχετική εξασθένηση, εξαλείφοντας τα κέρδη που είχαν παρουσιάσει προηγουμένως με την αρωγή των ευνοϊκών αποτελεσμάτων της Apple. Υπήρξε άνοδος της τιμής της μετοχής της κατά 5%, λόγω των προβλέψεων για βελτιωμένες πωλήσεις. Αυτό, ωστόσο, επισκιάστηκε από τις ανησυχίες των επενδυτών για επιδείνωση της εμπορικής διένεξης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Αντί για δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα εξετάζεται από την Ουάσιγκτον να επιβληθούν δασμοί 25%. Ο Dow Jones υποχωρούσε 0,20% και ο S&P 500 είχε οριακή πτώση 0,02%. H Fed ανακοίνωσε ότι δεν μεταβάλει, προς το παρόν, τα επιτόκιά της, ενώ θα τα αυξήσει δύο φορές έως τα τέλη του 2018, όπως είχε αρχικώς σχεδιάσει. Κατά τους αναλυτές, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, «επιδιώκει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πολιτική του δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμους παράγοντες ή από τις διακυμάνσεις των αγορών». Οι κεντρικές τράπεζες και οι κινήσεις τους βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Ο Τζερόμ Πάουελ για να μη θίξει τη μακράς διαρκείας ανάπτυξη των ΗΠΑ, μειώνει βαθμιαία και αργά τη στήριξή της μέσω εργαλείων νομισματικής πολιτικής. Η Τράπεζα της Αγγλίας ετοιμάζεται σήμερα να αυξήσει το κόστος δανεισμού.

Το ευρώ υποχώρησε, χθες, προς το δολάριο κατά 0,2% στο 1,1671 δολ. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων ενισχύθηκαν κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,47%, φθάνοντας τα υψηλότερά επίπεδα μέσα σε επτά εβδομάδες. Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του αργού Νέας Υόρκης αποδυναμώθηκε 1,6% στα 67,66 δολάρια το βαρέλι λόγω απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη παρατηρήθηκε, χθες, μεγάλη πτώση του κλάδου των αυτοκινήτων, λόγω φόβων για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου. Aνοδο εμφάνισαν οι μετοχές των τραπεζών λόγω βελτιωμένων κερδών. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με -0,53%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,23%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με -1,24% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €180.226

Mικρά κέρδη στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 0,28% κλείνοντας στις 74,03 μονάδες
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΑΓΟΡΕΣ