ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:30
 

Σημαντικές απώλειες στο ΧΑΚ

Η αγορά έκλεισε στις 67,34 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,35%.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντικές απώλειες σημείωσε ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ στη δεύτερη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, διευρύνοντας τις μικρές απώλειες της προηγούμενης ημέρας. Η αγορά έκλεισε στις 67,34 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,35%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,19 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,40%. Η αξία των συναλλαγών σε μετοχές διαμορφώθηκε στα €261.111.

Με ζημιές έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τα Ξενοδοχεία σημείωσαν πτώση 0,80%, οι Επενδυτικές παρουσίασαν ζημιές 1,57%, η Κύρια Αγορά υποχώρησε κατά 1,37% και η Εναλλακτική Αγορά σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,01%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού με €70.838 (τιμή κλεισίματος €2,90 – χωρίς μεταβολή), της Τράπεζας Κύπρου με €67.899 (τιμή κλεισίματος €1,71 – πτώση 3,93%), της Ελληνικής Τράπεζας με €18.591 (τιμή κλεισίματος €0,63 – άνοδος 0,64%), της Logicom με €14.031 (τιμή κλεισίματος €1,51 – χωρίς μεταβολή) και της Tsokkos Hotels με €13.040 (τιμή κλεισίματος €0,16 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 10 πτωτικά, ενώ 9 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 164.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), που εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κεντρικών Αποθετηρίων Τίτλων (ECSDA) της οποίας είναι μέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κεντρικών Γραφείων Συμψηφισμού (EACH) και η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) υπέγραψαν στις 7 Νοεμβρίου 2006 τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Δεοντολογίας για την Εκκαθάριση και τον Διακανονισμό (ο «Κώδικας Δεοντολογίας»).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, το Μέρος V του Κώδικα Δεοντολογίας αναφέρεται στον Διαχωρισμό Υπηρεσιών και τον Λογιστικό Διαχωρισμό. Ο Διαχωρισμός Υπηρεσιών αυξάνει τις επιλογές των πελατών και παρέχει ευελιξία κατά την επιλογή της υπηρεσίας που θα αγοράσουν, βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να συγκρίνουν τιμές και υπηρεσίες.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Λογιστικός Διαχωρισμός παρέχει σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και προστίθεται ότι για το έτος 2017, το ΧΑΚ συμμορφώνεται με το Μέρος V του Κώδικα και συγκεκριμένα με τα Άρθρα 39 (Αρχές), 40 (Διαχωρισμός), 42 και 43 (αποκάλυψη εξόδων και εσόδων για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά).

Εισαγωγή στο ΧΑΚ

Επίσης, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ, στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ, επιπρόσθετα Ομόλογα της εταιρείας BLUEPRINT INDUSTRIAL ENGINEERING LTD (Ομόλογα 2020), τα οποία προέκυψαν από επιπρόσθετες εκδόσεις της.

Αναφέρει ότι τα νέα 566.016 ομόλογα φέρουν τους ίδιους όρους με τα ήδη υφιστάμενα εισηγμένα ομόλογα της εταιρείας αυτής και προσθέτει ότι η εταιρεία αυτή είναι εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το ΧΑΚ, η διαπραγμάτευση των πιο πάνω επιπρόσθετων αξιών η οποία πραγματοποιείται σε Αγγλική Στερλίνα (£) θα αρχίσει την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018.
Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου δεν θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Επιπλέον, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο σύμφωνα με το Άρθρο 58 του Νόμου του ΧΑΚ 18.789 συνήθεις μετοχές της εταιρείας «Vonpende Holdings PLC» ονομαστικής αξίας €12,50, οι οποίες εκδόθηκαν κατόπιν διαδικασίας επανεπένδυσης μερίσματος.

Το ΧΑΚ σημειώνει ότι οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 26.789 μετοχές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Χωρίς plan Β η πρόσκληση για διάλογο στην παιδεία

«Τα σχόλια σας κ. Ντόπρο είναι άκρως προσβλητικά για όλους τους εκπαιδευτικούς. Θα ήταν σωφρωνέστερο ...»
Ελένη Χαλλούμα  |  17:50

Νέο ρεκόρ για τις αγορές Κυπρίων στα Κατεχόμενα

«Treksete na enischisete tin tourkiki ikonomia ke sto telos aferontas posa stichizi na pas ken a erthi ...»
ANDREAS  |  13:40

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

«ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ........ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..........»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  11:49

Στα βαθιά από τον Σεπτέμβριο η ηλεκτρονική υγεία

«Και τα δεδομένα μας θα τα βλέπει ο κάθε ρατσιστής που είναι γεμάτος προκαταλήψεις. Τέλεια!»
Χρυστάλλα Μαγγανή  |  10:41

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €54.245

Οριακή πτώση σημείωσε το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε στη δεύτερη συνεδρία του Αυγούστου οριακή πτώση σε ποσοστό 0,12% και έκλεισε στις 76,13 ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΑΓΟΡΕΣ