ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σημαντικές απώλειες στο ΧΑΚ

Η αγορά έκλεισε στις 67,34 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,35%.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντικές απώλειες σημείωσε ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ στη δεύτερη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, διευρύνοντας τις μικρές απώλειες της προηγούμενης ημέρας. Η αγορά έκλεισε στις 67,34 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,35%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,19 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,40%. Η αξία των συναλλαγών σε μετοχές διαμορφώθηκε στα €261.111.

Με ζημιές έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τα Ξενοδοχεία σημείωσαν πτώση 0,80%, οι Επενδυτικές παρουσίασαν ζημιές 1,57%, η Κύρια Αγορά υποχώρησε κατά 1,37% και η Εναλλακτική Αγορά σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,01%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού με €70.838 (τιμή κλεισίματος €2,90 – χωρίς μεταβολή), της Τράπεζας Κύπρου με €67.899 (τιμή κλεισίματος €1,71 – πτώση 3,93%), της Ελληνικής Τράπεζας με €18.591 (τιμή κλεισίματος €0,63 – άνοδος 0,64%), της Logicom με €14.031 (τιμή κλεισίματος €1,51 – χωρίς μεταβολή) και της Tsokkos Hotels με €13.040 (τιμή κλεισίματος €0,16 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 10 πτωτικά, ενώ 9 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 164.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), που εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κεντρικών Αποθετηρίων Τίτλων (ECSDA) της οποίας είναι μέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κεντρικών Γραφείων Συμψηφισμού (EACH) και η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) υπέγραψαν στις 7 Νοεμβρίου 2006 τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Δεοντολογίας για την Εκκαθάριση και τον Διακανονισμό (ο «Κώδικας Δεοντολογίας»).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, το Μέρος V του Κώδικα Δεοντολογίας αναφέρεται στον Διαχωρισμό Υπηρεσιών και τον Λογιστικό Διαχωρισμό. Ο Διαχωρισμός Υπηρεσιών αυξάνει τις επιλογές των πελατών και παρέχει ευελιξία κατά την επιλογή της υπηρεσίας που θα αγοράσουν, βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να συγκρίνουν τιμές και υπηρεσίες.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Λογιστικός Διαχωρισμός παρέχει σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και προστίθεται ότι για το έτος 2017, το ΧΑΚ συμμορφώνεται με το Μέρος V του Κώδικα και συγκεκριμένα με τα Άρθρα 39 (Αρχές), 40 (Διαχωρισμός), 42 και 43 (αποκάλυψη εξόδων και εσόδων για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά).

Εισαγωγή στο ΧΑΚ

Επίσης, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ, στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ, επιπρόσθετα Ομόλογα της εταιρείας BLUEPRINT INDUSTRIAL ENGINEERING LTD (Ομόλογα 2020), τα οποία προέκυψαν από επιπρόσθετες εκδόσεις της.

Αναφέρει ότι τα νέα 566.016 ομόλογα φέρουν τους ίδιους όρους με τα ήδη υφιστάμενα εισηγμένα ομόλογα της εταιρείας αυτής και προσθέτει ότι η εταιρεία αυτή είναι εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το ΧΑΚ, η διαπραγμάτευση των πιο πάνω επιπρόσθετων αξιών η οποία πραγματοποιείται σε Αγγλική Στερλίνα (£) θα αρχίσει την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018.
Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου δεν θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Επιπλέον, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο σύμφωνα με το Άρθρο 58 του Νόμου του ΧΑΚ 18.789 συνήθεις μετοχές της εταιρείας «Vonpende Holdings PLC» ονομαστικής αξίας €12,50, οι οποίες εκδόθηκαν κατόπιν διαδικασίας επανεπένδυσης μερίσματος.

Το ΧΑΚ σημειώνει ότι οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 26.789 μετοχές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Συμφωνούν επί της αρχής, δεν τα βρίσκουν στο μενού της έρευνας για ΣΚΤ

«Προς τί τόσο ντόρος για έρευνα; Η απάντηση είναι απλή: Φταίει ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ!!! …ένεν Πρόδρομε ...»
Ai Em  |  09:44

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«Το ύφος «γκαίμπελς» δεν το αλλάζει με τίποτε!!! …όσο μαντάρα και αν τα κάνατε!! …ααα, ναι, φταίει ...»
Ai Em  |  09:39

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών έφτασε τις €225.930

Οριακά κέρδη στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 70,16 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,14%
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΑΓΟΡΕΣ