ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θετικό κλίμα επικράτησε την Πέμπτη στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 73,95 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θετικό κλίμα, ύστερα από την πτωτική πορεία των τριών τελευταίων ημερών, επικράτησε την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Ο Γενικός δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,22% και έκλεισε στις 73,95 μονάδες.
 
Άνοδο σε ποσοστό 0,25% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 44,24 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 125.414 ευρώ.
 
Σε ό,τι αφορά στους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημείωσαν οι Επενδυτικές εταιρείες σε ποσοστό 3,92% και ακολούθησε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,92%. Πτώση κατέγραψε η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,14%, ενώ ο δείκτης των Ξενοδοχείων παρέμεινε αμετάβλητος.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 65.680 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,335 ευρώ – πτώση 0,64%), της Ελληνικής Τράπεζας με 30.951 (τιμή κλεισίματος 0,698 ευρώ – πτώση 0,29%), της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με 11.177 (τιμή κλεισίματος 2,66 ευρώ – χωρίς μεταβολή), της Atlantic Insurance με 6.850 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,39 ευρώ – πτώση 0,71%), και της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με 3.951 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,50  ευρώ – πτώση 0.,99%).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 2 κινήθηκαν ανοδικά και 4 πτωτικά, ενώ 3 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 95.
 
Εξάλλου, το Συμβούλιο του ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι μετά την υποβολή και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2017 της εταιρείας GBI Finance Group Ltd (Ν.Ε.Α. Αγορά), αποφάσισε, την αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους τίτλους της εταιρείας αυτής, στους πίνακες διαπραγμάτευσης της Ν.Ε.Α.ς Αγοράς και τα δελτία τιμών, εφόσον ο λόγος που οδήγησε στην παρουσίαση της σήμανσης στους τίτλους της εταιρείας, έχει εκλείψει.
 
Η απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018.
 
Επίσης, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση του για διαγραφή των Μετοχών της εταιρείας Mobile & Commerce Solutions Plc από τη Ν.Ε.Α. του ΧΑΚ, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας.  Η απόφαση αυτή λήφθηκε από το Συμβούλιο του ΧΑΚ, σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.
 
Το ΧΑΚ αναφέρει ότι η διαγραφή των τίτλων της εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 και προσθέτει ότι για το σκοπό αυτό θα προχωρήσει σε αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της πιο πάνω εταιρείας από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση