ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:09
 

Ζημιές κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στη σημερινή τελευταία συνάντηση της εβδομάδας και πρώτη για το μήνα Δεκέμβριο, έκλεισε στις 70,84 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με ζημιές υποδέχθηκε τον Δεκέμβριο, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Σε εβδομαδιαία βάση, η κυπριακή αγορά σημείωσε, επίσης, πτώση της τάξης του 0,45% ή 0,32 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στη σημερινή τελευταία συνάντηση της εβδομάδας και πρώτη για το μήνα Δεκέμβριο, έκλεισε στις 70,84 μονάδες, σημειώνοντας ζημιές σε ποσοστό 0,51%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,36 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 0,52%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €168.183,70.

Ζημιές κατέγραψαν στο σύνολο τους οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με τις μεγαλύτερες απώλειες σε ποσοστό 4,13% να καταγράφει ο δείκτης των Επενδυτικών και ακολουθούν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,37%, των Ξενοδοχείων 1,13% και της Εναλλακτικής Αγοράς 0,08%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €64.993,970 (τιμή κλεισίματος €2,61 – άνοδος 0,38%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €62.318,000 (τιμή κλεισίματος €2,94 – άνοδος 1,03%), της Logicom με €16.221,200 (τιμή κλεισίματος €1,23 – πτώση 0,81%), της Ελληνικής Τράπεζας με €6.105,200 (τιμή κλεισίματος € 0,67 – άνοδος 0,90%) και της Claridge με €4.929,000 (τιμή κλεισίματος €0,029 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 7 πτωτικά, ενώ 8 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 80.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, σε σημερινή ανακοίνωση του, αναφέρει ότι με την επικείμενη εφαρμογή της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας MiFID II / MiFIR στις 3 Ιανουαρίου 2018 η οποία διέπει τις Ευρωπαϊκές Κεφαλαιαγορές και την ενσωμάτωση της στην εθνική Νομοθεσία, έχουν προκύψει αριθμός υποχρεώσεων με τις οποίες θα πρέπει να εναρμονιστούν όλοι οι συντελεστές των Αγορών (Εκδότες, Μέλη και Επενδυτές που είναι Νομικά Πρόσωπα) που καλύπτονται από την εν λόγω Οδηγία.

Σημειώνει ότι μεταξύ αυτών των υποχρεώσεων είναι και η απόκτηση του κωδικού LEI (Legal Entity Identifier) από όλα τα νομικά πρόσωπα.

Συνεπώς, αναφέρει το ΧΑΚ, όλοι οι πελάτες των Χειριστών που είναι Νομικά Πρόσωπα θα πρέπει να κατέχουν κωδικό LEI, και ως εκ τούτου αν δεν έχουν ήδη εξασφαλίσει τον απαραίτητο κωδικό LEI, θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για την εξασφάλιση του κωδικού αυτού υποβάλλοντας αίτηση για εξασφάλιση του από παρόχους που εκδίδουν τους κωδικούς αυτούς.

Αναφέρει, επίσης, ότι το ΧΑΚ από τις 7 Οκτωβρίου 2016 έχει συνάψει ειδική συμφωνία / συνεργασία με το London Stock Exchange (LSE / Unavista), για την παροχή σε ενδιαφερόμενα νομικά πρόσωπα κωδικού LEI, μέσω της διαδικασίας Assisted Registration.

Προσθέτει ότι μέχρι και την 8η Δεκεμβρίου 2017 το αργότερο όσα Νομικά πρόσωπα καταθέσουν αιτήσεις σε πρωτότυπη μορφή, οι όποιες να είναι ορθά συμπληρωμένες και θα έχουν αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, και να έχουν καταβληθεί τα δικαιώματα, το ΧΑΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έκδοση των εν λόγω κωδικών πριν τις 3/1/2018.

Για αιτήσεις που θα ληφθούν μετά από την αναφερόμενη ημερομηνία, η έκδοση τους αναμένεται να γίνει, μετά και την επίσημη εφαρμογή της Οδηγίας MiFID II / MiFIR.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση