ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενοχλημένος ο Κληρίδης με τον ΥΠΟΙΚ

Νέα επιστολή Γ. Εισαγγελέα προς Γεωργιάδη και επικρίσεις για έλλειψη σεβασμού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Έντονα ενοχλημένος με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη εμφανίζεται ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης σε επιστολή του προς τον ΥΠΟΙΚ.

Με αφορμή δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη περί μη ύπαρξης σοβαρών θεσμών στο κράτος ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος με τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι κατέχουν κομματικό αξίωμα ο κ. Κληρίδης στην επιστολή του από παρατηρεί ότι η δήλωση αυτή δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σημειώνει: «εν τούτοις και παρά την επιδειχθείσα έλλειψη του αναγκαίου σεβασμού, θα απαντήσω στα ερωτήματα τα οποία θέτετε, πιστεύοντας ότι οι συνταγματικές υποχρεώσεις κάθε θεσμού του κράτους δεν θα πρέπει να ατονούν λόγω της συμπεριφοράς προς αυτούς άλλων οργάνων του κράτους».

Οι απαντήσεις Γενικού

Στην απαντητική επιστολή του ο Γενικός Εισαγγελέας τοποθετείται σε αριθμό ερωτημάτων που είχαν τεθεί προς αυτόν από τον υπουργό Οικονομικών. Στο ερώτημα αν μπορεί να διεξαχθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον υπαλλήλων για αδίκημα που διαπράχθηκε στο παρελθόν, στη βάση νομοθετικής πρόνοιας, η οποία τροποποιήθηκε με μεταγενέστερο Νόμο η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα είναι ότι μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία. Στο ερώτημα να εξετάζονται και να εγκρίνονται με αναδρομική ισχύ αιτήματα από υπαλλήλους που έχουν αναλάβει το κομματικό τους αξίωμα με νομιμοποίηση εκ των υστέρων παρανομιών ο Γενικός εισαγγελέας ρητά αναφέρει δεν δύναται η νομιμοποίηση εκ των υστέρων και αναδρομικά παρανομίας.

Ο Κώστας Κληρίδης στο ίδιο ύφος απαντά ότι οποιαδήποτε παρανομία ακόμα και σε περιπτώσεις υπαλλήλων που κατείχαν αξίωμα σε πολιτικό κόμμα αλλά έχουν εν τω μεταξύ εγκαταλείψει το αξίωμα που κατείχαν. Ο Γενικός Εισαγγελέας απορρίπτει την θέση Γεωργιάδη «ότι δεν θα γίνει καμιά διερεύνηση για υπάλληλο που παραβιάζει νομοθεσία, εκτός και μόνο εάν γίνει έρευνα και αποκαλυφθεί και ποιοι άλλοι, ενδεχόμενα, να έπρατταν ή πράττουν το ίδιο».

Για το ίδιο θέμα ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει στην επιστολή του. « ο κάθε Υπουργός έχει υποχρέωση να ενεργήσει και να λάβει μέτρα, ως ο Νόμος ορίζει, μόνο για υπαλλήλους του δικού του Υπουργείου του οποίου προΐσταται και μόνο στις περιπτώσεις όπου του υποβάλλεται καταγγελία ή υποπίπτει στην αντίληψη του διάπραξη παραπτώματος από συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους υπάλληλο ή υπαλλήλους. Χωρίς, επαναλαμβάνω, να αποκλείεται από του να ερευνήσει το θέμα γενικότερα, εντός της υπηρεσίας του.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Γιλντιρίμ: Σε αδιέξοδο το Κυπριακό με την ένταξη της Ε/κ πλευράς στην ΕΕ

«Ο τουρκαλλας όταν λέει αδιέξοδο εννοεί ότι έκλεισαν κάποιοι έξοδοι που οδηγούν στην αγκαλιά της τουρκιας! ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:16

Επίτροπος Διοικήσεως: Εντολή μου είναι να είμαι δίκαιη και όχι αρεστή

«Είναι προφανές ότι η κα Λοττίδου δεν επιθυμεί να έλθει σε αντιπαράθεση με την εκκλησία και για αυτό ...»
Leo  |  12:02

J&P Overseas: Νέα επιστολή Παπαθωμά στους υπαλλήλους της Σαουδικής

«GIA TO KALO TIS ETERIAS KAI TON IPALLILON PREPI NA TA VROUNE OI IDIOKTITES METAKSI TOUS. DIAFORETIKA ...»
Giorgos (Retired employee of J&P Overseas)  |  11:04

Αρνητικό και το Προεδρικό για τη μετακίνηση της Βουλής στα Λατσιά

«Αν δεν σας χωρεί το κτήριο τότε ας γίνουν οι βουλευτές 30.αν είναι παλιό τότε αφήστε το να πέσει πάνω ...»
δημος  |  10:15

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση