ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενοχλημένος ο Κληρίδης με τον ΥΠΟΙΚ

Νέα επιστολή Γ. Εισαγγελέα προς Γεωργιάδη και επικρίσεις για έλλειψη σεβασμού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Έντονα ενοχλημένος με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη εμφανίζεται ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης σε επιστολή του προς τον ΥΠΟΙΚ.

Με αφορμή δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη περί μη ύπαρξης σοβαρών θεσμών στο κράτος ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος με τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι κατέχουν κομματικό αξίωμα ο κ. Κληρίδης στην επιστολή του από παρατηρεί ότι η δήλωση αυτή δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σημειώνει: «εν τούτοις και παρά την επιδειχθείσα έλλειψη του αναγκαίου σεβασμού, θα απαντήσω στα ερωτήματα τα οποία θέτετε, πιστεύοντας ότι οι συνταγματικές υποχρεώσεις κάθε θεσμού του κράτους δεν θα πρέπει να ατονούν λόγω της συμπεριφοράς προς αυτούς άλλων οργάνων του κράτους».

Οι απαντήσεις Γενικού

Στην απαντητική επιστολή του ο Γενικός Εισαγγελέας τοποθετείται σε αριθμό ερωτημάτων που είχαν τεθεί προς αυτόν από τον υπουργό Οικονομικών. Στο ερώτημα αν μπορεί να διεξαχθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον υπαλλήλων για αδίκημα που διαπράχθηκε στο παρελθόν, στη βάση νομοθετικής πρόνοιας, η οποία τροποποιήθηκε με μεταγενέστερο Νόμο η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα είναι ότι μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία. Στο ερώτημα να εξετάζονται και να εγκρίνονται με αναδρομική ισχύ αιτήματα από υπαλλήλους που έχουν αναλάβει το κομματικό τους αξίωμα με νομιμοποίηση εκ των υστέρων παρανομιών ο Γενικός εισαγγελέας ρητά αναφέρει δεν δύναται η νομιμοποίηση εκ των υστέρων και αναδρομικά παρανομίας.

Ο Κώστας Κληρίδης στο ίδιο ύφος απαντά ότι οποιαδήποτε παρανομία ακόμα και σε περιπτώσεις υπαλλήλων που κατείχαν αξίωμα σε πολιτικό κόμμα αλλά έχουν εν τω μεταξύ εγκαταλείψει το αξίωμα που κατείχαν. Ο Γενικός Εισαγγελέας απορρίπτει την θέση Γεωργιάδη «ότι δεν θα γίνει καμιά διερεύνηση για υπάλληλο που παραβιάζει νομοθεσία, εκτός και μόνο εάν γίνει έρευνα και αποκαλυφθεί και ποιοι άλλοι, ενδεχόμενα, να έπρατταν ή πράττουν το ίδιο».

Για το ίδιο θέμα ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει στην επιστολή του. « ο κάθε Υπουργός έχει υποχρέωση να ενεργήσει και να λάβει μέτρα, ως ο Νόμος ορίζει, μόνο για υπαλλήλους του δικού του Υπουργείου του οποίου προΐσταται και μόνο στις περιπτώσεις όπου του υποβάλλεται καταγγελία ή υποπίπτει στην αντίληψη του διάπραξη παραπτώματος από συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους υπάλληλο ή υπαλλήλους. Χωρίς, επαναλαμβάνω, να αποκλείεται από του να ερευνήσει το θέμα γενικότερα, εντός της υπηρεσίας του.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Πλήρης η στήριξη Τουρκίας στη διαδικασία για Κυπριακό

«Ναι κυριε Τσαβουτσογλου, ολοι σας στηριζουμε, γιατι αν δεν σας στηριζαμε, θα ειχαν διακοπει οι ...»
Γεωργιος Γιωτας  |  19:22

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

«Βάλτε ξανά τις φωτογραφίες χωρις σχολια για να τις δούμε 100%. Ελπίζουμε σύντομα να φάνε λάχανο τον ...»
Μιχαλης  |  23:12

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

«Τι να σχολιασουμε! Ντροπη! Ευχομαι να βγει καποιος παλι σαν τον Αλεξανδρο να τους κατατροποσει. Η τουρκια ...»
Γεωργιος Γιωτας  |  23:00

Αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο ο Χριστόφιας

«To Εθνικο Συμβουλιο εχβω την εντυπωση ότι δεν προνοείται από το συνταγμα της ΚΔ το συγκαλεσε ο Μακαριος ...»
FOIVOS  |  18:52

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση