ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξελέγη το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών

Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΚΕΚ ο Μαρίνος Κυναιγείρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου. Το παρόν έδωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος,  ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής Χρίστος Σενέκης εκ μέρους του  Πρόεδρου της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Γιώργος Δημητρίου εκ μέρους του Προέδρου του ΚΕΒΕ Φειδία Πηλείδη.

Μετά τη διεξαγωγή των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου και την ανακήρυξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την διετία 2015 με 2017, ο Πρόεδρος Μαρίνος Κυναιγείρου στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους «πολυάριθμους παράνομους κτηματομεσίτες» χαρακτηρίζοντας τους, «φοροφυγάδες πειρατές, οι οποίοι πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος των κτηματομεσιτικών συναλλαγών, εδραιώνουν την παραοικονομία και κατάντησαν γάγγραινα για τους αδειούχους κτηματομεσίτες».

ΣΚΕΚ: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΚ Μαρίνος Κυναιγείρου είπε ότι «η ετήσια Συνέλευσή μας συμπίπτει με την επιστροφή της οικονομίας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και την ανατροπή του αρνητικού περιβάλλοντος που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια της κρίσης» και πρόσθεσε «Η πραγματική οικονομία όμως, συνεχίζει να έχει προβλήματα και αναφέρομαι επιγραμματικά στα γνωστά που αφορούν στην έλλειψη ρευστότητας , στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια , στην υψηλή ανεργία, στην πληθώρα φορολογιών και στα υψηλά επιτόκια δανεισμού. Ο τραπεζικός τομέας, σχεδόν τρία χρόνια μετά το μνημόνιο δεν κατάφερε να συνδράμει στην ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας. Τα ακίνητα ήταν, είναι και θα είναι η ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη της Κυπριακής οικονομίας και οφείλουμε να οδηγήσουμε την Κτηματαγορά με ασφάλεια σε δρόμο σταθερότητας.  Δεν υπάρχει εφησυχασμός. Ο Σύνδεσμος  στηρίζει την Κυπριακή Κτηματαγορά και στέκεται αρωγός στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη βελτίωση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και χαρακτήρισε αδιανόητο σε περίοδο οικονομικής κρίσης το κόστος του χρήματος να είναι τέτοιο, που εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη. «Το πρόβλημα της ρευστότητας και των υψηλών δανειστικών επιτοκίων, παρά τη μείωση τους, παραμένει άλυτο», είπε. Πρότεινε την περαιτέρω μείωση των δανειστικών επιτοκίων και βελτίωση της ρευστότητας, με σκοπό την απαλλαγή από την αρνητική ψυχολογία και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ζήτησε τη στήριξη του Υπουργού Εσωτερικών, ενώ συμπλήρωσε ότι το Συμβούλιο Εγγραφής προσπαθεί να εφαρμόσει τη νομοθεσία.

ΥΠΕΣ: Να προστατευθούν οι αγοραστές
«Η σημασία του τομέα της κτηματαγοράς στην κυπριακή οικονομία είναι κάτι παραπάνω από προφανής, ενώ, όπως δείχνουν και οι αριθμοί, πρόκειται για έναν τομέα, ο οποίος έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, ως φυσικό επακόλουθο της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης», ανέφερε από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.
Τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου ακίνητων, θεωρούνται υψίστης σημασίας για το Υπουργείο Εσωτερικών , τόνισε στην ομιλία του ο Κος Χάσικος και ανάφερε χαρακτηριστικά : « Ευελπιστούμε ότι, οι σημαντικές αλλαγές στις κτηματολογικές και πολεοδομικές νομοθεσίες, καθώς και γενικότερες νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε η Κυβέρνηση βάσει των διατάξεων του Μνημονίου Συναντίληψης, θα λύσουν μ’ ένα ριζικό τρόπο τις παθογένειες του παρελθόντος. Στόχος είναι όχι μόνο να προστατέψουμε και να κατοχυρώσουμε τους αγοραστές ακινήτων, αλλά και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του καλού ονόματος της κτηματαγοράς της Κύπρου στο εξωτερικό, για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι οποίες τη δεδομένη στιγμή κρίνονται πιο αναγκαίες από ποτέ».

Εκ των πρωταρχικών στοχεύσεων της Πολιτείας για έξοδο από την κρίση θα πρέπει να είναι η λήψη μέτρων που θα δημιουργήσουν την προαπαιτούμενη θετική ψυχολογία στον κόσμο, ούτως ώστε να προχωρήσει σε επενδύσεις ακίνητης περιουσίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
 
Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΚΕΚ, τον οποίο διάβασε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής Χρίστος Σενέκης, είπε ότι «Η Βουλή των Αντιπροσώπων στοχεύει στη συνέχιση, αλλά και στην ενίσχυση ακόμα περαιτέρω της αγαστής συνεργασίας που έχει με τον Σύνδεσμο ».

Ο κλάδος των ακινήτων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εκ νέου ισχυρό βραχίονα που θα κινήσει τις αναπτυξιακές δυνάμεις της κυπριακής οικονομίας, ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και εξέφρασε ετοιμότητα για συζήτηση των μέτρων που θα  απλοποιούν τις αγοραπωλησίες ακίνητης περιουσίας.

ΚΕΒΕ: Ενθαρρυντικά μηνύματα λόγω κινήτρων
Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Δημητρίου, που είπε ότι ο τομέας των κτηματομεσιτικών εργασιών έχει υποστεί πολύ μεγάλες επιπτώσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πρόσθεσε ότι το ΚΕΒΕ, μέσα από επαφές και επιχειρηματικές αποστολές επιδιώκει να αναδείξει τον τομέα των ακινήτων, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάκαμψης, μέσω των επενδύσεων.

Έκανε λόγο για ενθαρρυντικά μηνύματα μετά τις εξαγγελίες αρκετών ευνοϊκών κινήτρων για τον τομέα των ακινήτων εκ μέρους της Κυβέρνησης, ενώ μίλησε και για ελπιδοφόρο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την κτηματαγορά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, με την έμφαση να δίνεται στο θέμα των μη εξυπηρετουμένων δανείων, το οποίο το ΚΕΒΕ επιδιώκει να επιλύσει με σταθερό και οργανωμένο τρόπο, για να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις.

«Αναμένουμε από εσάς περαιτέρω συνεργασία και είμαστε σίγουροι ότι θα  την έχουμε για ορθές και άμεσες λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε, με στόχο, την βελτίωση της βιομηχανίας που ονομάζονται ακίνητα , προστασία των προτιθέμενων αγοραστών και ενίσχυση των ταμείων του κράτους », ανάφερε κατά το κλείσιμο της  Ετήσιας Γενικής Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου ο Πρόεδρος του ΣΚΕΚ Μαρίνος Κυναιγείρου.

Μετά τη διεξαγωγή των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (Σ.Κ.Ε.Κ)  εξελέγχθηκαν τα μέλη των επιτροπών τους, και οι αντιπρόσωποι των επαρχιών  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Κ.Ε.Κ.
Σε συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο καταρτίστηκε σε Σώμα ως ακολούθως για την επόμενη διετία 2015 – 2017:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Σ.Κ.Ε.Κ
Mαρίνος Κυναιγείρου: Πρόεδρος
Σολομών Κουρουκλίδης: Α’Αντιπρόεδρος
Φίλιππος Γρηγορίου: Β’Αντιπρόεδρος
Ηλίας Αθανασίου: Γραμματέας
Ιάκωβος Ιακωβίδης: Ταμίας
Άγγελος Γεωργίου: Μέλος
Ηρόδοτος Ηροδότου: Μέλος
Κώστας Παστελλάς: Μέλος
Νάταλυ Αλεξίου: Μέλος
Χριστάκης Τοφή: Μέλος
Πέτρος Χριστοδουλίδης: Μέλος
Αδάμος Παλουρτής:Μέλος
Δημήτρης Πατής: Μέλος


Τα μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών, έχουν ως ακολούθως:

Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας
Άγγελος Γεωργίου: Πρόεδρος
Κώστας Παστελλάς: Αντιπρόεδρος
Δημήτρης Πατής: Γραμματέας
Ηρόδοτος Ηροδότου: ταμίας
Κυριάκος Ολύμπιος: Μέλος


Eπαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού
Πέτρος Χριστοδουλίδης: Πρόεδρος
Ηλίας Αθανασίου: Αντιπρόεδρος
Σολομών Κουρουκλίδης: Γραμματέας
Χριστάκης Τοφή: Ταμίας
Λία Βιτλερ: Μέλος
      

Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας
Ακης Ιακωβίδης: Πρόεδρος
Μαρίνος Κυναιγείρου: Αντιπρόεδρος
Αδάμος Παλουρτής: Ταμίας
Δαυίδ Σπύρου: Γραμματέας
Μαρία Κυπριανού:  Μέλος

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου
Φίλιππος Γρηγορίου: Πρόεδρος
Νάταλυ Αλεξίου: Αντιπρόεδρος
Αννα Κωνσταντίνου: Γραμματέας
Νίκος Φιλιππου: Ταμίας
Κρίνος Λεβέντης: Μέλος

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση