ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποζημίωση αξιώνουν μεγαλομέτοχοι της Volkswagen

Διεκδικούν αποζημίωση για την πτώση που κατέγραψαν οι μετοχές μετά το σκανδάλο

Kathimerini.gr

Κατά της Volkswagen θα κινηθούν δεκάδες μεγαλομέτοχοι της εταιρείας με προσφυγή σε γερμανικό δικαστήριο. Οι μέτοχοι διεκδικούν αποζημίωση για την πτώση που κατέγραψαν οι μετοχές μετά το σκανδάλο με τις παραποιημένες τιμές ρύπων.

Η νομική εταιρία Nieding + Barth ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προσφύγει σε περιφερειακό δικαστήριο στο Μπρούνσβικ αυτή την εβδομάδα, αξιώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις και εκπροσωπώντας 66 θεσμικούς επενδυτές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

«Επιπροσθέτως, συγκεντρώσαμε αρκετές χιλιάδες ιδιωτών επενδυτών. Κατά συνέπεια, πιστεύουμε ότι είμαστε η μεγαλύτερη πλατφόρμα για αγωγές κατά της Volkswagen στη Γερμανία», δήλωσε ο Κλάους Νίντινγκ από την νομική εταιρία Nieding + Barth.

Οι μετοχές της Volkswagen έχουν χάσει περίπου το ένα τρίτο της αξίας τους, ή περίπου 22 δισεκ. ευρώ, από τον Σεπτέμβριο, όταν η εταιρία παραδέχθηκε ότι παραπλάνησε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τις εκπομπές με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού.

Η νομική εταιρία σχεδιάζει να ακολουθήσει το επονομαζόμενο μοντέλο αξιώσεων κεφαλαιαγοράς, μια γερμανική νομική διαδικασία που χρησιμοποιεί δικαστικές αποφάσεις για μεμονωμένους επενδυτές ως παράδειγμα για να καθορίσει τις αποζημιώσεις για άλλους που επλήγησαν εξίσου.

Η Nieding + Barth είπε ότι θα υποστηρίξει πως η VW είχε γνώση της παραβίασης των κανονισμών για τις εκπομπές των ντιζελοκινητήρων πριν από την πρώτη της ανακοίνωση για το ζήτημα αυτό τον Σεπτέμβριο και ότι θα έπρεπε να είχε ενημερώσει νωρίτερα την κοινή γνώμη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση