ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Cobalt: Ετοιμάζεται να πετάξει την άνοιξη

Στο τελικό στάδιο αδειοδότησης η νέα εταιρεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης βρίσκεται η νέα κυπριακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Cobalt, η οποία, όπως αναφέρεται, ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της την άνοιξη του 2016 από τη Λάρνακα.

Στο πηδάλιο της εταιρείας βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Pyne, «γνωστός στον χώρο της πολιτικής αεροπορίας, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε ηγετικές θέσεις μεγάλων αεροπορικών εταιρειών». Όπως σημειώνεται, η εταιρεία ανήκει στην New Age Airline Holdings ltd, «εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο και βασίζεται πάνω σε ιδιωτικά κυπριακά κεφάλαια».


Στόχος της εταιρείας είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να ξεκινήσει πτήσεις μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2016 σε όλο το φάσμα των αγορών της Δυτικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής».

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τον Φεβρουάριο το πτητικό της πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει 6-7 προορισμούς με διάρκεια πτήσης 4 περίπου ωρών. Σε πρώτο στάδιο, οι πτήσεις της Cobalt θα εκτελούνται από δύο Airbus A320, με στόχο τη ραγδαία αύξηση του στόλου της κατά τα έτη 2016 και 2017. Το πρώτο της αεροσκάφος θα φτάσει στο νησί τον Φεβρουάριο.

Η νέα αεροπορική εταιρεία, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της, έχει στόχο να χτίσει πάνω στην επιτυχία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, «φιλοδοξώντας να προσφέρει υπηρεσίες που όχι απλώς θα γεμίσουν το κενό που άφησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και να ενδυναμώσει την εικόνα της Κύπρου ως προορισμού για όλο τον χρόνο και ως περιφερειακής αεροπορικής βάσης», ενώ τονίζεται ότι «έμφαση θα δοθεί επίσης στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες».

Αυτή τη στιγμή, στην εταιρεία εργοδοτούνται 22 άτομα, στην πλειοψηφία τους Κύπριοι, που καλύπτουν όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μιας αεροπορικής εταιρείας, ενώ, όπως επισημαίνεται, συνεχίζεται η πρόσληψη πιλότων και αεροσυνοδών.

«Θα επιδιώξουμε να γίνουμε ο αερομεταφορέας των Κυπρίων χωρίς να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος» επεσήμανε ο κ. Pyne.

«Το χαμηλό κόστος είναι το κλειδί της επιτυχίας, επειδή μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε νέα επιβατική κίνηση. Εκτός από αυτό, όμως, σκοπεύουμε να είμαστε ευρηματικοί και δημιουργικοί όσον αφορά στις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες σε οικονομικές τιμές στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Cobalt. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση