ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Επιλογή 9 φοιτητών από EY για πρακτική εξέταση

Από το Τμήμα Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου

Δελτίο Τύπου

Η Ernst & Young Cyprus (EY) σε συνεργασία με τους καθηγητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προέβησαν στη δημιουργία ενός πρωτότυπου διαγωνισμού για τους φοιτητές του τμήματος Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα ήταν η αμειβόμενη πρακτική άσκηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος έξι ομάδες φοιτητών με τη μέθοδο διδασκαλίας case study, που εφαρμόζει τη θεωρητική γνώση στην πράξη και στοχεύει στην ανάπτυξη της αναλυτικής σκέψης, της κρίσης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Ο διαγωνισμός έγινε μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενισχύοντας τη φοιτητοκεντρική και επιχειρηματική προσέγγιση από την πλευρά της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σταθερός εκπαιδευτικός στόχος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου αποτελεί ο εφοδιασμός και η κατάρτιση του φοιτητή με πολύπλευρη αλλά εις βάθος γνώση και εμπειρία, που θα δομήσουν τον επαγγελματία του αύριο και θα τον καταστήσουν ανταγωνιστικό, σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Στις 15 Ιανουαρίου, οι φοιτητές παρουσίασαν τις εργασίες τους ενώπιον της ανώτατης ηγεσίας της Ernst & Young Cyprus (EY). Το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και επάρκειας γνώσεων που επέδειξαν οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου εξέπληξε θετικά την εταιρεία, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των στελεχών, οι οποίοι βράβευσαν εννέα, συνολικά φοιτητές αντί τριών, που ήταν ο αρχικός στόχος της EY. Η EY πρόσφερε στους 9 φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αμειβόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης, γεγονός που επιβραβεύει το υψηλό επίπεδο της Σχολής, των καθηγητών και των φοιτητών του τμήματος Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο σε διεθνές επίπεδο. Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, δήλωσε ότι «πρόκειται σαφώς για επιβράβευση και συνάμα αναγνώριση της σοβαρής και μεθοδικής εργασίας τόσο σε επίπεδο τμήματος όσο και σε επίπεδο Σχολής».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση