ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φοιτητές διερευνούν τις προοπτικές εργοδότησης στα Ξενοδοχιακά

Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Δελτίο Τύπου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργάνωσε την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, ημερίδα με στόχο τη διεύρυνση των προοπτικών εργοδότησης των φοιτητών με στελέχη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Η ημερίδα ήρθε να ενισχύσει ένα από τους σημαντικότερους στρατηγικούς πυλώνες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τη σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας. Η ημερίδα στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας των φοιτητών στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας και του προγράμματος Διοίκησης Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Οργάνωσης Εκδηλώσεων (Hotel, Tourism and Event Management) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Απαραίτητη προϋπόθεση του προγράμματος των Ξενοδοχειακών είναι η τοποθέτηση φοιτητών στις ξενοδοχειακές μονάδες του τόπου και γενικά στον κλάδο της φιλοξενίας, για απόκτηση πείρας, κάτι που συνήθως οδηγεί και σε μόνιμη απασχόληση.

 

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές και διοικητικά στελέχη των ακόλουθων εταιρειών της τουριστικής βιομηχανίας: Hilton Hotel Cyprus- Λευκωσία, Crystal Springs Beach Hotel - Πρωταράς, Tofinis Hotel- Αγία Νάπα, New Famagusta Hotel- Αγία Νάπα, Pavlo Napa- Αγία Νάπα, Hotel-E Λάρνακα, Troodos Hotel- Τρόοδος, Cheers Pub Restaurant- Πρωταράς, Hippocampus Restaurant - Πρωταράς. 

 

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μαζί τους και να συζητήσουν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και τα καθήκοντα ενός εκπαιδευόμενου φοιτητή. Οι εν λόγω φορείς  παρουσίασαν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες και αναφέρθηκαν στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση