ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων - Κακές νοοτροπίες παρελθόντος

Το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία είναι σεβαστό, αλλά δημιουργεί κακή εικόνα

Δελτίο Τύπου

«Θα ήταν καταστροφικό να επιστρέψουμε στις κακές νοοτροπίες του παρελθόντος».

Οι απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στον τομέα της Υγείας και στο λιμάνι Λεμεσού, όπως και η εξαγγελθείσα απεργία στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, πλήττουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας σε διάφορα επίπεδα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και πλήρη αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αντιληφθούν το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας και τις διαστάσεις που λαμβάνει η παρούσα κατάσταση. Πάνω από οποιαδήποτε συμφέροντα και αιτήματα, πρέπει να τεθεί το καλό του τόπου και της οικονομίας.

Το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία είναι σεβαστό, ωστόσο το ασταθές περιβάλλον που διαμορφώνεται, δημιουργεί κακή εικόνα στους υφιστάμενους ξένους επενδυτές και προβληματισμό σε όσους σκέφτονται να επενδύσουν στη χώρα μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας πριν από τρία χρόνια βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Υλοποιήσαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα εξυγίανσης, διαψεύδοντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η πτωτική πορεία πέντε περίπου χρόνων έχει ανακοπεί. Ολοκληρώνουμε το μνημονιακό πρόγραμμα με ανάπτυξη 1,5%, λαμβάνοντας θετικά σχόλια από όλη την Ευρώπη. Θα ήταν καταστροφικό να επιτρέψουμε να επανέλθουν οι κακές νοοτροπίες του παρελθόντος.

Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί, ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μονόδρομος. Τα οφέλη αυτής της προσπάθειας θα τα καρπωθούν όλοι: κράτος, επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα και εργαζόμενοι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση