ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπέρ του Brexit 250 επιχειρηματίες της Βρετανίας

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Vote Leave

ΚΥΠΕ

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ Vote Leave δημοσιοποίησε μία λίστα με 250 σημαντικούς επιχειρηματίες της χώρας που τάσσονται υπέρ του ‘Brexit’.

Στη λίστα περιλαμβάνεται ένας πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC, ενώ επίσης ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Vote Leave τίθεται ο πρόσφατα παραιτηθείς Γενικός Διευθυντής του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τζον Λόνγκγουορθ.

Ο κ. Λόνγκγουορθ είχε νωρίτερα τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή είχε πει πως οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας εκτός ΕΕ είναι «πιο ευοίωνες», παρά την ουδέτερη στάση που είχε αποφασίσει να τηρήσει ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου το Επιμελητήριο.

Ο κ. Λόνγκγουορθ δήλωσε ευτυχής που εντάχθηκε στις τάξεις του στρατοπέδου του Brexit, σημειώνοντας ότι πολλές βρετανικές επιχειρήσεις δέχονται «ανηλεείς παρεμβάσεις» από την ΕΕ και υποχρεώνονται να λειτουργούν με βάση κανονισμούς «που ευνοούν μία επιλεγμένη ομάδα επιχειρήσεων».

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Vote Leave έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες του 32% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θεωρούν ότι πλήττονται από τους κανονισμούς της ΕΕ. Το 25% απάντησαν ότι οι επιχειρήσεις τους ευνοούνται από την ΕΕ και το 40% ότι οι κοινοτικοί κανονισμοί δεν τους επηρεάζουν.

Η δημοσκόπηση απορρίφθηκε από την εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ Britain Stronger in Europe ως μονομερής, με την αναπληρώτρια διευθύντρια της εκστρατείας Λούσι Τομας να επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες σκοπίμως δεν ρωτήθηκαν αν η χώρα πρέπει να μείνει ή όχι στην ΕΕ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X