ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τράπεζα Κύπρου: Αμοιβαία οφέλη από αναδιάρθρωση Λεπτός

Hοurican: Ιδιαίτερης σημασίας για εμάς να επιτύχει ο Όμιλος Λεπτός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ ( «Τράπεζα Κύπρου») και οι εταιρείες Armonia Estates Ltd («Αρμονία»), Pandora Investments Public Ltd («Πανδώρα»), Leptos Calypso Hotels Public Ltd («Καλύψω») και ορισμένες από τις αντίστοιχες θυγατρικές τους εταιρείες («Όμιλος Λεπτός») ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανείων του Ομίλου Λεπτός με την Τράπεζα Κύπρου.

Η Συμφωνία προωθεί τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο Ομίλων, που χρονολογούνται από το 1960, σε μια νέα εποχή και διασφαλίζει μια ισχυρή και σταθερή οικονομική βάση για τον Όμιλο Λεπτός, με αμοιβαία οφέλη για τα συμβαλλόμενα μέρη, ως επίσης και για την Κυπριακή οικονομία.

Τα βασικά στοιχεία της Συμφωνίας περιλαμβάνουν:
• Την αναδιάρθρωση των όρων των δανείων του Ομίλου μέσω, μεταξύ άλλων, της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής, της ενίσχυσης των εξασφαλίσεων και της απαλλαγής συγκεκριμένων άλλων εξασφαλίσεων,
• Την μετατροπή €100 εκατομμυρίων υφιστάμενων υποχρεώσεων εταιρειών του Ομίλου Λεπτός προς την Τράπεζα σε αντίστοιχου ποσού μετατρέψιμα ομόλογα μακροχρόνιας λήξης που εκδόθηκαν από την ιθύνουσα εταιρεία της ιδιοκτήτριας του έργου Neapolis Smart Eco City.
• Την υλοποίηση εταιρικής αναδιοργάνωσης του Ομίλου Λεπτός η οποία αποβλέπει στη μεγιστοποίηση των επιχειρηματικών του δυνατοτήτων, στην υλοποίηση της Συμφωνίας και στην ενίσχυση της οικονομικής βάσης συγκεκριμένων θυγατρικών.

  • Η αναδιοργάνωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες συναλλαγές
    Την απόκτηση από την Πανδώρα μετοχών σε δύο θυγατρικές κτηματικές εταιρείες της Καλυψούς σε αντάλλαγμα για την από μέρους της Πανδώρας ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων της Καλυψούς προς την Τράπεζα Κύπρου ύψους €30 εκατομμυρίων
  • την ανταλλαγή μετοχών κοινοπραξιών μεταξύ Αρμονίας και Πανδώρας με σκοπό τον εξορθολογισμό της ιδιοκτησιακής τους δομή.

Ο John Hourican, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε:
«Η επιτυχία του Ομίλου Λεπτός, ενός από τους μεγαλύτερους μας πελάτες έχει μεγάλη σημασία για μας και μέσω αυτής της Συμφωνίας η Τράπεζα καταδεικνύει την προθυμία της να συνεχίσει να παρέχει την στήριξη της. Ο Όμιλος Λεπτός έχει επιδείξει ευελιξία, προσαρμοστικότητα και δυνατότητα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας στην διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του και ειδικότερα τα τελευταία δύσκολα χρόνια και προσβλέπουμε σε μια στενή και αποδοτική συνεργασία μεταξύ των δύο Ομίλων με σκοπό την αξιοποίηση των προοπτικών ανάπτυξης που προκύπτουν από την πάρα πέρα ενίσχυση της Κυπριακής οικονομίας από το 2016 και μετά.»

Ο κύριος Μιχαλάκης Λεπτός, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Λεπτός, δήλωσε:
«Η Τράπεζα Κύπρου υπήρξε ένας ισχυρός σύμμαχος από το ξεκίνημα μας,και έχει συμβάλει στην καθιέρωση του Ομίλου Λεπτός ως ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο. Η Συμφωνία καταδεικνύει την κοινή μας θέληση και δέσμευση για τη συνέχιση και επέκταση αυτής της επιχειρηματικής σχέσης με προσδοκώμενα οφέλη και για τα δύομέρη καθώς και για την Κυπριακή οικονομία στο σύνολο της για το μέλλον.»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση