ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σημαντικές Επαφές του ΚΟΤ στο Ιράν

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των προοπτικών που διανοίγονται στον τουρισμό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλης σημασίας συναντήσεις πραγματοποίησε στην Τεχεράνη, μεταξύ 11-13 Απριλίου 2016, αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού που αποτελείτο από κ. Άγγελο Λοΐζου Πρόεδρο Δ.Σ, την κα Ξένια Ι. Λοϊζίδου Μέλος Δ.Σ, και τον κο Χρίστο Μούστρα Λειτουργό Μάρκετινγκ, με επίσημους φορείς, οργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των προοπτικών που διανοίγονται  στον τομέα του τουρισμού λόγω και της άρσης των κυρώσεων και η δρομολόγηση συγκεκριμένου πλαισίου δράσεων.

Κατά την συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ιρανικής Κυβέρνησης και Επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Τουρισμού κύριο Masoud Soltanifar συζητήθηκαν τρόποι για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών. Με την άρση των κυρώσεων διαμορφώνεται μια νέα δυναμική στο Ιράν. Στόχος της χώρας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των τουριστικών υποδομών καθώς και η διευκόλυνση των τουριστών που θέλουν να επισκεφτούν το Ιράν.  Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως διερευνηθούν και υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, τρόποι και δράσεις συνεργασίας για το κοινό όφελος των δύο χωρών.

Στις συναντήσεις με τους οργανωτές ταξιδίων διαπιστώθηκε το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον τους για την Κύπρο. Η προοπτική νέων πτήσεων της Blue Air από 1.6.2016 κίνησε το ενδιαφέρον νέων σημαντικών οργανωτών ταξιδίων του Ιράν, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα εξετάσουν σοβαρά την προοπτική να περιλάβουν την Κύπρο στα προγράμματα τους.

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Ιράν, κ Ανδρέας Κουζούπης,  ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΟΤ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει για την ταχεία εξυπηρέτηση των επισκεπτών από το Ιράν όσον αφορά τις θεωρήσεις διαβατηρίων. Ο κύριος Πρέσβης υποστήριξε ενεργά την αντιπροσωπεία του ΚΟΤ κατά την παραμονή της στο Ιράν και συνέβαλε τα μέγιστα για να είναι πετυχημένη αυτή η αποστολή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση