ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Mitsubishi: Πτώση 15% στη μετοχή της λόγω κακού ελέγχου στα καύσιμα

Χάνει $ 1,2 δισεκατομμύρια από την αξία στο Χρηματιστήριο του Τόκιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι οχήματά της απέτυχαν σε ελέγχους οικονομίας καυσίμου, βυθίζοντας τις μετοχές της κατά 15,6% και αφαιρώντας $ 1,2 δισεκατομμύρια από την αξία τους στο Χρηματιστήριο του Τόκιο την Τετάρτη.

Η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρός της, Tetsuro Aikawa, θα δώσει διάσκεψη Τύπου σήμερα για να αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια αυτών των δοκιμών.

"Τα οχήματα μας έχουν αποτύχει σε ένα μέρος των δοκιμών οικονομίας καυσίμου ", δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK ανέφερε ότι οι λανθασμένες δοκιμές θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει περίπου 600.000 αυτοκίνητα Mitsubishi, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων οχημάτων που έχουν παραχθεί για την αυτοκινητοβιομηχανία Nissan.

Η Mitsubishi πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα το τελευταίο οικονομικό έτος. Η μετοχή της υποχώρησε χθες 15,16% για να κλείσει στα $ 6,73, στην μεγαλύτερη πτώση της σε μια μέρα από το 2004, όταν είχε φτάσει στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen επλήγη πριν από έξι μήνες από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε εγκαταστήσει λογισμικό που εξαπατούσε σε σχέση με τις εκπομπές ρύπων σε 11 εκατομμύρια κινητήρες ντίζελ σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που το κόστος του σκανδάλου δεν έχει ακόμα υπολογιστεί, αναμένεται να φτάσει τα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, ως αποτέλεσμα προστίμων και μηνύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση