ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

W. Ross: Αυξάνεται η αξία της Τρ. Κύπρου με τη μεταφορά της στο LSE

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος ζητά ποσοτική χαλάρωση για την Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το πλάνο της Τράπεζας Κύπρου για εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου και της εξόδου της από το χρηματιστήριο της Αθήνας, θα αυξήσει το προφίλ του μεγαλύτερου  δανειστή του νησιού και θα βοηθήσει να άρει την αγοραία αξία της, είπε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Wilbur Ross, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

"Η συμπερίληψη στο Χ.Α οδηγεί τους επενδυτές στο συμπέρασμα ότι η Κύπρος είναι πολύ σχετιζόμενη με την Ελλάδα,  το οποίο είναι εσφαλμένο", δήλωσε ο Ross σε τηλεφωνική συνέντευξη. "Το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες εμπορεύονται με ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις ως προς τη λογιστική τους αξία από ό, τι η Τράπεζα Κύπρου, μόνο αυξάνει το πρόβλημα."

Ο Ross, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Κύπρου, βλέπει τη προοπτική της Αγγλίας ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη τράπεζα, και ότι θα την οδηγήσει σε ανάκαμψη.

Η εισαγωγή στο Λονδίνο έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Με την επιφύλαξη των κριτηρίων εκλεξιμότητας, οι μετοχές της Τ.Κ μπορούν να συμπεριληφθούν στη σειρά Δείκτη FTSE UK, ανέφεραν πηγές από την τράπεζα.

 

Αγορά ομολόγων

Η Κύπρος θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην αγορά ομολόγων μετά από την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο ακόμη και αν δεν έχει ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή μετά το πρόγραμμα, είπε ο Ross. "Ενώ ήταν ίσως λίγο πιο επικίνδυνος τρόπος για να το κάνει από ό, τι θα ήθελα, η οικονομία επουλώνεται,", είπε, προσθέτοντας ότι χώρες που ολοκληρώνουν επιτυχώς τα προγράμματα στήριξης, θα έπρεπε να δικαιούνται αυτόματα πρόσβαση σε ποσοτική χαλάρωση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση