ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Theo Paphitis «καθήλωσε» το ακροατήριο στην εκδήλωση του IDEA

Δελτίο Τύπου

«Ο Theo Paphitis για τις νεοφυείς επιχειρήσεις – Πώς να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου» . Αυτό είναι το θέμα που ανέπτυξε μέσα από μια ιδιόμορφη συνέντευξη ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας Theo Paphitis ενώπιον ενός πυκνού ακροατηρίου στο  υπαίθριο αμφιθέατρο του KEMA-CIIM.  Πρόκειται για εκδήλωση του προγράμματος IDEA και αποτελεί πρωτοβουλία κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM).  Ο Theo Paphitis ανέπτυξε τις απόψεις και ιδέες του μέσα από  μια ζωντανή και  εφ όλης της ύλης συνέντευξη πού  έδωσε στους Ναταλία Δημητρίου και το Νεκτάριο Cassar της ομάδας Bandster του IDEA. Η συνέντευξη βασίστηκε σε ερωτήσεις από την κοινότητα των start-ups στην Κύπρο καθώς και σε ερωτήσεις από το κοινό.

Σε εισαγωγικές τους παρουσιάσεις, οι Δρ Θεόδωρος Παναγιώτου, Διευθυντής CIIM και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του IDEA, Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του IDEA και ο Γιάννης Λιβέρης, Διευθυντής του προγράμματος IDEA εξήραν  την προσωπικότητα του Theo Paphitis και την σημασία της επιχειρηματικότητας για την οικονομική ανάπτυξη ενώ  παρουσίασαν και τις διάφορες  δραστηριότητες που αναπτύσσει το  IDEA.

Ο Theo Paphitis ανέδειξε τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου επιχειρηματία όπως την ανάγκη για αναγνώριση, δράση και διαρκή βελτίωση των επιδόσεων της εταιρείας του. Στάθηκε στην σημασία της ομάδας η οποία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχημένη ανάπτυξη μιας ιδέας ενώ η ίδια η ιδέα είναι λιγότερο καθοριστική. Η προσπάθεια για την επίτευξη μεγάλων στόχων πρέπει να γίνετε με μικρά αλλά σταθερά βήματα. Κανένας δεν γίνεται εκατομμυριούχος από τη  μια μέρα στην άλλα , αλλά στοχεύει διαρκώς πιο ψηλά.

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ο επιχειρηματίας μπορεί να εργάζεται από οπουδήποτε αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να βρίσκεται διαρκώς κοντά στον πελάτη και να γνωρίζει καλά τις ανάγκες του. Ο επιχειρηματίας πρέπει να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση καθώς ο επόμενος του μεγάλος ανταγωνιστής μπορεί να είναι τώρα ένα κοριτσάκι 10 ετών ..‘το οποίο βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ένα υπνοδωμάτιο, παίζει με το τάμπλετ και τρώει γλειφιτζούρια’.. 

Τόνισε επίσης ότι αυτοί που δεν κάνουν λάθη είναι αυτοί που δεν προσπαθούν και ότι δεν είναι κακό να κάνει κάποιος λάθος . Συνέστησε , ωστόσο , καλό σχεδιασμό και οργάνωση για να αποφευχθούν ‘δαπανηρά’ λάθη!

Ακολούθησε δεξίωση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους  και να γνωρίσουν τους συντελεστές τριών από τις ομάδες του IDEA  και συγκεκριμένα τους Materics, Bandster και Prediti. 

Το Πρόγραμμα IDEA, το πρώτο στην Κύπρο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation), είναι πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και το CIIM, στηρίζουν αφιλοκερδώς την προσπάθεια οι στρατηγικοί εταίροι του προγράμματος, MTN, Innovation / Leo Burnett, Deloitte και το δικηγορικό γραφείο Λέλλος Π. Δημητριάδης Δ.Ε.Π.Ε. με την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση