ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστρέφει η NOKIA με android λειτουργικό

Η φιλανδική HMD Global θα κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα και τάμπλετς με τη γνωστή επωνυμία

ΚΥΠΕ

Την επιστροφή της στην παγκόσμια σκηνή της κινητής τηλεφωνίας προγραμματίζει η Nokia, δίδοντας εμπορική άδεια στην φιλανδική HMD Global να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα και τάμπλετς με τη γνωστή επωνυμία για την επόμενη δεκαετία. Tα νέα προϊόντα της Nokia θα χρησιμοποιούν λογισμικό Android.

Όπως ανακοίνωσε η φινλανδική εταιρεία, η HMD Global και ο ταϊβανέζικη FIH Mobile του ομίλου FoxComm Technology, θα αναλάβει το τηλεφωνικό τμήμα της Microsoft έναντι €310 εκατομμυρίων. Η HMD Global είναι εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου (venture capital) στο κεφάλαιο της οποίας δεν θα συμμετέχει η Nokia.

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft είχε εξαγοράσει το 2014 το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nokia έναντι €6,4 δισ. Η προκαταρτική συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Nokia αναμένεται να κλείσει στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η φινλανδική εταιρεία ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων από το 1998 μέχρι το 2011, όταν ξεπεράστηκε από τον κορεατικό κολοσσό Samsung, καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με την ταχεία άνοδο των «έξυπνων κινητών τηλεφώνων». To 2011 η Nokia είχε επιλέξει την πλατφόρμα λογισμικού των Windows, που αποδείχθηκε αποτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
nokia  |  android  |  HMD Global

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση