ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραχωρήθηκε η τεχνική άδεια αερομεταφορέα στην Cobalt

Το Υπουργικό συμβούλιο την ενέκρινε σήμερα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αύξηση στην αεροπορική κίνηση σημειώθηκε τους πρώτους τέσσερεις μήνες του 2016 της τάξης του 12% είπε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες ενέκριναν την παραχώρηση τεχνικής άδειας αερομεταφορέα στην εταιρεία Cobalt air.

Πρόσθεσε ότι ο τομέας των αερομεταφορών έχει σημειώσει ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια, προσθέτοντας ότι το 2015 υπήρξε ανάπτυξη στην αεροπορική κίνηση της τάξης περίπου του 3,6%, ενώ για το 2016 μέχρι στιγμής υπάρχει αύξηση πέραν του 12%.

Ανέφερε ακόμη ότι εντός Ιουνίου θα ξεκινήσει απευθείας σύνδεση με το Ιράν κάτι που χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος προχωρά δυναμικά στον τομέα των αερομεταφορών.
Είπε επίσης ότι η εταιρεία Blue Air έχει μεταφέρει πρόσφατα και δεύτερο αεροπλάνο στην Κύπρο.

Ερωτηθείς αν έχουν οριστικοποιηθεί λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το αεροδρόμιο Πάφου, ο κ. Υπουργός είπε ότι έχουν ληφθεί διορθωτικά μέτρα και πως υπάρχει μεγάλη βελτίωση, εξηγώντας ότι τα προβλήματα δεν αφορούσαν τη χωρητικότητα του αεροδρομίου, αλλά την εξυπηρέτηση του κοινού στον έλεγχο διαβατηρίων.

Τόνισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς πήρε τα αναγκαία μέτρα, σημειώνοντας ότι θα ληφθούν και άλλα επιπρόσθετα μέτρα.

Επεσήμανε εξάλλου ότι «στην εποχή που ζούμε προστίθενται υποχρεώσεις για την ασφάλεια των επιβατών και είμαστε υποχρεωμένοι να τις ακολουθούμε και δεν κάνουμε καμιά έκπτωση στην ασφάλεια».

Ερωτηθείς αν το θέμα της ασφάλειας των αεροδρομίων θα δοθεί σε ιδιώτη, ο κ. Υπουργός είπε ότι προχωρούν οι σχετικές διαβουλεύσεις με την εταιρεία Hermes και πως αυτές είναι σε καλό δρόμο. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις σημειώνοντας ότι «αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά όπως γίνεται σε όλα τα μοντέρνα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο».

Τέλος, είπε ότι «ως Κυβέρνηση έχουμε πάρει πολλές αποφάσεις που αφορούν διαθρωτικές αλλαγές στις αερομεταφορές, και μαζί με την υλοποίηση της πολιτικής μας για ανοικτούς αιθέρες έχουν φέρει τα αποτελέσματα που βλέπουμε στην αεροπορική κίνηση».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση