ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενδιαφέρον για θυγατρική Λαϊκής στη Ρωσία

Υποβλήθηκα δεσμευτικές προσφορές για Σερβία οι οποίες εξετάζονται

Προχωρούν σταδιακά οι διαδικασίες για πώληση των όσων περιουσιακών στοιχείων απέμεινα στη Λαϊκή Τράπεζα. Ο διαχειριστής έχει λάβει προσφορές από προεπιλεγμένους επενδυτές σε σχέση με την θυγατρική στη Σερβία Marfin Bank AD Belgrade και οι οποίες εξετάζονται.

Η λογιστική αξία της τράπεζας ανέρχεται σε 29.6εκατ. ευρώ. Η Laiki Legacy ελέγχει το 98.47% της τράπεζας την οποία η Λαϊκή απέκτησε το 2006. Τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας ανέρχονται σε 191.1εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 155.5εκατ. ευρώ αφορούν δάνεια για τα οποία έχουν γίνει προβλέψεις ύψους 36.4εκατ. ευρώ.

Επίσης, όσον αφορά τη συμμετοχή της τράπεζας στη μαλτέζικη Lombard Bank, επίσης οι μετοχές βρίσκονται προς πώληση αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγο θα έχει και η Κεντρική Τράπεζα της Μάλτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται και για τη θυγατρική στη Ρωσία CB «ROSPROMBANK» στην οποία ελέγχει 50.04% και εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκηρύξουν και επίσημα προσφορές. Όσον αφορά τη θυγατρική στη Ρουμανία, το πιθανότερο είναι εντός Ιουνίου να δοθεί η έγκριση από την εκεί Κεντρική και να προχωρήσει η ολοκλήρωση της. Πρόκειται για το πρώτο περιουσιακό στοιχείο που θεωρητικά ανήκει στους πρώην κουρεμένους καταθέτες της τράπεζας που θα ρευστοποιηθεί έναντι ενός ποσού κάτω από 30 εκατ. ευρώ. Την τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες θα αποκτήσει η Bank of Beirut.

Σε σχέση με τη θυγατρική στην Ουκρανία, PJSC Marfin Bank Ukraine, φαίνεται πως οι προσφορές που υποβλήθηκαν δεν ήταν ικανοποιητικές και δύσκολα θα προχωρήσει η πώληση άμεσα.

 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X