ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Bayer καταθέτει 62 δισ. δολάρια προσφορά σε μετρητά για την Monsanto

Αν η συμφωνία προχωρήσει θα είναι η μεγαλύτερη σε μετρητά πράξη που έγινε ποτέ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Bayer, ο γερμανικός κολοσσός που δραστηριοποιείται με ασπιρίνες μέχρι ζιζανιοκτόνα, αποκάλυψε ότι έχει δώσει προσφορά, σε μετρητά, ύψους 62 δισ. δολαρίων για την Monsanto, την αμερικάνικη εταιρία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με δημοσίευμα της FT. Αν προχωρήσει η εν λόγω κίνηση, θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά, σε μετρητά, που έχει γίνει ποτέ.

Η συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο μεγαθήριο που θα παρέχει στους αγρότες τα πάντα, από σπόρους σε χημικές ουσίες καλλιεργειών.

Bayer αναφέρει ότι προσφέρεται να αγοράσει την Monsanto για 122 δολάρια ανά μετοχή - ένα premium 37 τοις εκατό προς τη μη διαταραγμένη τιμή της μετοχής της που βρισκόταν στα 89.03 δολάρια στις 9 Μαΐου. Η προσφορά βάζει την αξία της εταιρείας στα 62 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού δανεισμού που είναι περίπου 9 δισ. δολάρια και θα ξεπεράσει την αγορά της InBev από την Anheuser-Busch του 2008, ως η μεγαλύτερη συμφωνία μετρητών στην ιστορία, εάν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Dealogic.

Η Monsanto είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε λάβει μια αυτόκλητη προσφορά από την εταιρεία Bayer αλλά δεν αποκάλυψε τους όρους της πρότασης. Η Bayer, η οποία επιβεβαίωσε την προσέγγιση, αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση