ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθνική (Κύπρου): Κέρδος 2,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Στα 264 εκατ. οι σωρευτικές προβλέψεις της τράπεζας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κέρδος 2.2 εκατ. ευρώ κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του 2016 η Εθνική Τράπεζα Κύπρου εν μέσω πληροφοριών για ενδιαφέρον από πλευράς Eurobank για απορρόφησή της.

Οι συνολικές χορηγήσεις της Τράπεζας διαμορφώθηκαν σε €967 εκατ., ήτοι στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα του 2015. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, πρόκειται για στρατηγική επιλογή, που προέβλεπε απώλεια εσόδων από νέες εργασίες, αλλά διατήρηση των αναλαμβανόμενων κινδύνων σε χαμηλά επίπεδα, μέχρι να ισορροπήσει η εσωτερική αγορά και σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. «Στη πορεία και με τη λήξη του Μνημονίου, έχει σχεδιασθεί και προβλέπεται σημαντική επέκταση του ενεργητικού με νέα δάνεια».

Η τράπεζα διατηρεί ισχυρή καταθετική βάση (πλεονάζουσα ρευστότητα), με αύξηση των μικρών και ιδιωτικών καταθέσεων, που της επιτρέπει να υπολογίζει σε διαρκή βελτίωση διαθεσίμων, υλοποιώντας με ευχέρεια τα πλάνα πιστωτικής επέκτασης του 2016.

Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (CET I), ανήλθε στις 31/03/2016 στο 26,0%.

Οι σωρευτικές προβλέψεις στις 31/03/2016 ανήλθαν σε €264 εκατ., οι οποίες μαζί με τις εξασφαλίσεις επί των δανείων σε καθυστέρηση, διαμορφώνουν μια συνολική κάλυψη, που υπερβαίνει το 100%.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση