ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Ανοικτή πρόσκληση σε funds

Σύντομα στη Βουλή οι εκσυγχρονιστικές αλλαγές

Εργαζόμαστε μεθοδικά με τον CIFA για να μετατρέψουμε την Κύπρο σε έναν προορισμό για επενδυτικά Ταμεία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε πως ήδη διάφορα Ταμεία αλλά και διαχειριστές Ταμείων έχουν μεταφέρει τις εργασίες τους στην Κύπρο.

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στη Λεμεσό αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται αυτήν την περίοδο για ενίσχυση του σχετικού πλαισίου, ενώ την ίδια ώρα χαρακτήρισε την εποπτεία ως το κλειδί για να καταστεί η χώρα ένα διεθνούς φήμης κέντρο για επενδυτικά Ταμεία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της χώρας παροχής υπηρεσιών, αφού παρά την κρίση, πτυχές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το στάτους της χώρας, παρέμειναν ανεπηρέαστες.

Πύλη για επενδύσεις

H έλευση επενδύσεων και νέων κεφαλαίων μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση του πλαισίου για τα επενδυτικά Ταμεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του CIFA Άγγελο Γρηγοριάδη.

Πρόσθεσε πως τα περισσότερα επενδυτικά Ταμεία που δημιουργήθηκαν το 2015 προέρχονταν από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, περιοχές που είναι πολύ κοντά στην Κύπρο.

Περαιτέρω, προχώρησε σε μία ανάλυση των φορολογικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου, που έχουν σχέση με τη λειτουργία επενδυτικών Ταμείων, αλλά και την υποδοχή διαχειριστών τέτοιων Ταμείων, για να λειτουργήσουν μέσω Κύπρου.

Σχολιάζοντας την Εποπτεία αυτών των οργανισμών, ανέφερε πως η χώρα θέλει να είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Επίσημα μέλος του EFAMA

Τα συγχαρητήριά του στην Κύπρο, που θα γίνει πλήρες μέλος του EFAMA, έδωσε ο διευθυντής του Peter De Proft μιλώντας στο Συνέδριο. Προανήγγειλε, μάλιστα, πως το συνέδριο του οργανισμού του χρόνου, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. Η εγγραφή της Κύπρου ως κανονικού μέλους του EFAMA θα πραγματοποιηθεί κατά τη φετινή σύνοδο του οργανισμού, που θα γίνει στη Μάλτα.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X