ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:52
 

LGS και Swissport καταλογίζουν ευθύνες στις συντεχνίες

Οι δύο εταιρείες καλούν τις συντεχνίες να τηρήσουν τις υπογραφές τους

Newsroom K

Με κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι εταιρείες LGS Handling Ltd και Swissport Cyprus Ltd , καταλογίζοντας ευθύνες στις συντεχνίες για την αρνητική τους στάση που κράτησαν στη γεφύρωση της εργατικής διαφοράς. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ύστερα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν 15 μήνες, στη διάρκεια των οποίων οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τήρησαν εντελώς άτεγκτη και αρνητική στάση, συγκλήθηκε σήμερα ακόμη μια συνάντηση από το Υπουργείο Εργασίας, σε μια ύστατη προσπάθεια γεφύρωσης της εργατικής διαφοράς που προέκυψε σχετικά με την ανανέωση και την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης.

Οι εταιρείες LGS Handling Ltd και Swissport Cyprus Ltd ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και προσήλθαν και στη σημερινή συνάντηση με πνεύμα καλής θέλησης και συναίνεσης. Δυστυχώς, οι συντεχνίες τήρησαν την ίδια αρνητική στάση, αναφέρει η ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ενόψει τούτου, το Υπουργείο Εργασίας παρέπεμψε τη διαφορά συμφερόντων, που αφορά την ανανέωση της σύμβασης, σε υποχρεωτική και μη δεσμευτική διαιτησία και τη διαφορά δικαιωμάτων που αφορά την ερμηνεία και εφαρμογή της σύμβασης, σε υποχρεωτική και δεσμευτική διαιτησία, με βάση τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τη συμφωνία για επέκταση του Κώδικα.

Οι εταιρείες LGS Handling Ltd και Swissport Cyprus Ltd αποδέχθηκαν χωρίς οποιαδήποτε ένσταση ή τροποποίηση τη θέση του Υπουργείου, ενώ αντίθετα οι συντεχνίες απειλούν με τη λήψη μέτρων μη αποκλειομένων και των απεργιών.

Απορρίπτουμε ως αβάσιμες και ατεκμηρίωτες τις θέσεις των συντεχνιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και τις καλούμε να τηρήσουν τις υπογραφές τους και να εφαρμόσουν τις διαδικαστικές συμφωνίες και την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, καταλήγει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X