ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H Alitalia εντάσσει την Κύπρο στο παγκόσμιο πτητικό της δίκτυο

Νέες απευθείας πτήσεις που θα ενώνουν τη Ρώμη με τη Λάρνακα από 8 Ιουνίου

Δελτίο Τύπου

Η απόσταση μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου σύντομα θα είναι πολύ πιο σύντομη, λόγω της έναρξης των απευθείας πτήσεων της Alitalia που θα συνδέουν τη Ρώμη με τη Λάρνακα, από τις 8 Ιουνίου. Η νέα υπηρεσία αποτελεί ένα σημαντικό εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς επίσης και του τουρισμού. Η Ιταλία, αποτελεί έναν από τους κύριους εμπορικούς εταίρους της Κύπρου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που εκδίδονται από το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, που συνδυάζεται με τα κοινά συμφέροντά τους στη Μεσόγειο, συνέχισε να αυξάνεται το 2015, με τις ιταλικές εξαγωγές να ανέρχονται στα €263 εκατ. και οι εισαγωγές στα €32 εκατ.

 

«Πλέον η Κύπρος και η Ιταλία είναι πιο κοντά από ποτέ, χάρη στη νέα απευθείας πτήση της Alitalia προς τη Ρώμη. Είμαι βέβαιη ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα ενισχύσει σημαντικά τις οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές συνεργασίες, καθώς και το τουριστικό ρεύμα μεταξύ των δύο χωρών»,  δήλωσε η κα Lorna Dalziel, Ανώτερη Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων της Alitalia.

 

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα συνδέοντας τη Ρώμη με τη Λάρνακα και διασφαλίζοντας ιδιαίτερα βολικές συνδέσεις από τη βάση της Alitalia, το αεροδρόμιου Fiumicino, προς 89 προορισμούς εντός Ιταλίας, την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση και Άπω Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία και την Αμερική, συμπεριλαμβανομένων του Σαντιάγο, Mexico City (από 16 Ιουνίου) και Πεκίνο (από 18 Ιουλίου). Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες της νέας ομάδας Transit, η οποία παρέχει βοήθεια για γρήγορη συνοδεία προς την πύλη αναχώρησης της συνδεόμενων πτήσεων από το αεροδρόμιο Fiumicino.

 

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino στις 22:35μμ. (ώρα Ιταλίας) και άφιξη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 02:40πμ. (τοπική ώρα) τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Το αεροσκάφος της Alitalia θα αναχωρεί από τη Λάρνακα κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 04:50πμ. (τοπική ώρα), και άφιξη στη Ρώμη στις 07: 15πμ. (ώρα Ιταλίας). Για τις πτήσεις από και προς την Κύπρο, η Alitalia θα χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, που θα περιλαμβάνουν Διακεκριμένες (Business class) και Οικονομικές θέσεις. Μέσω του προγράμματος τακτικών επιβατών της Alitalia «MilleMiglia», τα μέλη θα μπορούν να κερδίζουν και να αξιοποιούν τους πόντους που θα εξασφαλίζουν και μέσω των νέων αυτών πτήσεων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X