ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτη πτήση της COBALT σήμερα

Τον αγιασμό του αεροσκάφους τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελετή αγιασμού και εγκαινίων του πρώτου της αεροσκάφους πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Λάρνακας τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η νέα αεροπορική εταιρεία της Κύπρου COBALT, η οποία σήμερα εκτελεί την πρώτη της προγραμματισμένη πτήση.

Σε δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι «η τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα της COBALT από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και δύο μέρες πριν από την πρώτη προγραμματισμένη πτήση της COBALT, από τη Λάρνακα στην Αθήνα, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας αεροπορικής εταιρείας».

Τον αγιασμό του αεροσκάφους τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «σε ομιλία του ο Πρόεδρος της COBALT Γρηγόρης Διάκου ανέφερε ότι όραμα της εταιρείας είναι η ενίσχυση της μακροχρόνιας παράδοσης που έχει η Κύπρος στον τομέα της αεροπλοΐας, κλείνοντας όχι απλώς το κενό που άφησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά συνεισφέροντας επίσης στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και τουρισμού».

Εξάλλου ο CEO της COBALT Andrew Pyne ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία «επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός σημαντικού περιφερειακού κόμβου αερομεταφορών στη Λάρνακα, προωθώντας ταυτόχρονα την Κύπρο σαν τουριστικό προορισμό».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε παρατηρήσει μεγάλη οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη γύρω από παρόμοιους αεροπορικούς κόμβους. Τα οφέλη από την ανάπτυξη της Λάρνακας σαν περιφερειακό κόμβος αερομεταφορών θα μεταφερθούν σε κάθε πόλη και χωριό της Κύπρου και γι' αυτό, η σημερινή μέρα είναι σημαντική και για την αναγέννηση ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμα ότι «μέχρι το τέλος Ιουνίου στο πτητικό πρόγραμμα της COBALT, το οποίο θα ενισχυθεί με τρία ακόμα αεροσκάφη, θα προστεθούν πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η επέκταση του δικτύου της εταιρείας με περισσότερα αεροσκάφη, που θα προστίθενται σταδιακά στον στόλο τόσο κατά τη διάρκεια του 2016 όσο και κατά το 2017».

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας, η COBALT θα πραγματοποιεί πτήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Δουβλίνο και Παρίσι, ενώ περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν σύντομα.

Αναφέρεται ακόμα ότι «η COBALT είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που σχεδιάστηκε για να είναι διαφορετική, μοντέρνα και πρωτοποριακή. Αποστολή της είναι η ενίσχυση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού για όλο το χρόνο και η δημιουργία ενός στρατηγικού περιφερειακού κόμβου αερομεταφορών στη Λάρνακα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση