ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eurobank Κύπρου: Κέρδη 7.8 εκατ στο πρώτο τρίμηνο

Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 30% και ο Δείκτης Κοινών Μετοχών στο 26.6%

Δελτίο Τύπου

Κέρδος 7.8 εκατ. ευρώ κατέγραψε για το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016 η Eurobank Κύπρου η οποία ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της, με διατήρηση των ισχυρών οικονομικών της δεικτών.

Η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου»)το Α’ Τρίμηνο του 2016 διατήρησε:

  • Ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα ΕΥΡΩ 7.8 μετά φόρων.
  • Ισχυρή κεφαλαιακή θέση,με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας(CapitalAdequacyRatio) στο 30% και τον δείκτη Κοινών Μετοχών (CET1) στο 26,6%.
  • Σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν τα ΕΥΡΩ 3.334εκ. και τον δείκτη Δανείων προς Καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 29%.
  • Πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, με τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ)να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 6,9%.
  • Αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 33%.

Θετικά αποτελέσματα

Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι, η Eurobank Κύπρου στηρίζει την πορεία της στις στέρεες βάσεις που έχει θέσει από την αρχή της λειτουργίας της, στη συντηρητική προσέγγιση ανάληψης κινδύνων αλλά και στο πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της.

Οι αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής οικονομίας, η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον με θετικές προοπτικές για το μέλλον.

H Eurobank Κύπρου πιστεύει ότι η μεγάλη προσπάθεια που άρχισε το 2013 για αναδιάρθρωση της οικονομίας, με στόχο να γίνει πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική, όχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί, αλλά να ενταθεί ακόμα περισσότερο. Οι προσπάθειες πρέπει να είναι συλλογικές και να επικεντρωθούν στους εξής τομείς:

  • Αναδιάρθρωση της κρατικής μηχανής έτσι ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική και ευέλικτη σε συνδυασμό με τον αποτελεσματικό έλεγχο του κρατικού μισθολόγιου ούτως ώστε να συμβαδίζει, με την ανάπτυξη της οικονομίας και τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους.
  • Επιπρόσθετα φορολογικά κίνητρα που να βοηθούν στην προσέλκυση και πραγματοποίηση επενδύσεων.
  • Βελτίωση/αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
  • Στήριξη και παροχή επιπρόσθετων κινήτρων στους τομείς της ναυτιλίας , των υπηρεσιών, των εξαγωγικών επιχειρήσεων και ανάπτυξη γης.
  • Μείωση της φορολογίας.

Σε ότι αφορά στο ρόλο της Eurobank Κύπρου στην κυπριακή οικονομία, η Τράπεζα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, να επενδύει στην τοπική αγορά, και να στηρίζει με συνέπεια την κυπριακή οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση