ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρώτο εστιατόριο γυμνιστών στο Λονδίνο

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί ακριβώς πού

Ένα εστιατόριο όπου η ένδυση είναι προαιρετική, ανοίγει στο Λονδίνο το Σάββατο και υπόσχεται «μια βραδιά απαλλαγμένη από αξεσουάρ του υλικού κόσμου», σύμφωνα με δημοσίευμα της FT.

Το εστιατόριο περηφανεύεται για το ήθος του, της «απόλυτης ελευθερίας και απελευθέρωσης από την οποιαδήποτε σπίλωση». Θα λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο, θα σερβίρει φαγητό σε χειροποίητα πήλινα πιάτα με βρώσιμα μαχαιροπίρουνα υπό το φως κεριών.

Ωστόσο, το pop-up εστιατόριο προτίθεται να γίνει το πρώτο για γυμνιστές στο Λονδίνο, γεγονός που αναμφίβολα θα προκαλέσει αντιδράσεις. «Η ιδέα είναι να ζήσετε την πραγματική απελευθέρωση», δήλωσε ο ιδρυτής Seb Lyall.

«Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να σχεδιάσουμε ένα χώρο όπου τα πάντα, με τα οποία αλληλεπιδρούν οι πελάτες, είναι γυμνά. Η χρήση των φυσικών μπαμπού για διαχωρισμό και το φως των κεριών, μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε το χώρο πιο διακριτικό, καθώς ταυτόχρονα μένουμε πιστοί στο ήθος της ιδέας μας».

Το εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται σε τοποθεσία που δεν αποκαλύπτεται στο κέντρο του νότιου Λονδίνου, έχει χωρητικότητα 42 ατόμων και λίστα αναμονής των 40.000. Εισέρχοντας στο εστιατότιο οι επισκέπτες θα κληθούν να φορέσουν ρόμπα, την οποία θα μπορούν είτε να κρατήσουν ή να αφαιρέσουν.

Ο κ. Lyall είπε ότι οι πελάτες που έλαβαν μέρος στις δοκιμές τις τελευταίες ημέρες, αισθάνθηκαν «πολύ φυσικά και άνετα» και ότι άλλαξε τον τρόπο σκέψης τους για τα κορμιά των άλλων.

«Αισθάνθηκαν σαν να ήταν περισσότερο ένα κοινωνικό πείραμα παρά επίσκεψη σε εστιατόριο», είπε. «Όταν ήταν εκεί για φαγητό, δεν ενοχλούνταν από τις φυσικές πτυχές των άλλων ανθρώπων.  Ήρθε φυσιολογικά, ήταν απλά...ότι νάνε.»

Τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται από το εστιατόριο, το οποίο είπε ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο γυμνοί από οτιδήποτε άλλο».

«Ο συνδυασμός των γυμνών τροφίμων, της απαλλαγής από την τεχνολογία, όπως επίσης και της κυριολεκτικής απογύμνωσης, λειτουργεί σαν αφαιρετικός παράγοντας όλων των πραγμάτων που είναι περιοριστικά ως προς τηnm άτομο-προς-άτομο συνομιλία», πρόσθεσε.

Η «ιδέα ήταν να αφαιρέσετε το σεξουαλικό μέρος» για το ανθρώπινο σώμα, είπε, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν έρχεται για να φαντασιώνεται, αλλά έρχονται για να καταργήσουν αυτό το εμπόδιο που υπάρχει στο μυαλό του καθενός. . . δεν κοιτούν το σώμα τους, κοιτούν τα πρόσωπά τους.»

Το μενού πέντε πιάτων κοστίζει 69 στερλίνες, το οποίο έρχεται σε ποικιλίες «vegan και μη-vegan». 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση