ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ancoria Bank: Ακόμα ένας παίκτης στην τραπεζική αγορά

Με 60 στελέχη και προσφέρει πλήρεις τραπεζικές εργασίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης και ευέλικτης τράπεζας, που θα αναπτύξει ορθόδοξες σχέσεις με την αγορά και θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της, εξήγγειλε και επίσημα τη λειτουργία της στην Κύπρο, η Ancoria Bank.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ancoria Bank κ. Γιάννης Λοΐζου αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία της τράπεζας καθώς και στα σχέδια της στην Κύπρο.

Όπως είπε ο κ. Λοΐζου, στο χρόνο λειτουργίας της, η τράπεζα έχει ιδρύσει δύο Banking Centres, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό ενώ σύντομα θα λειτουργήσει ακόμα ένα στη Λάρνακα. Συνολικά, σήμερα η τράπεζα αποτελείται από 60 άτομα προσωπικό. Τα στελέχη αυτά, είπε ο κ. Λοΐζου, επιλέγησαν με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια, τα οποία καθόρισε η τράπεζα για τις προσλήψεις προσωπικού και είναι έμπειροι τεχνοκράτες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα, επιστήμονες με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και νέοι ανθρώποι με όρεξη για σκληρή εργασία.

Στόχος και σκοπός της Ancoria Bank, πρόσθεσε, δεν είναι η ίδρυση μιας ακόμα τράπεζας στην Κύπρο, αλλά η δημιουργία ενός σύγχρονου και ευέλικτου χρηματοοικονομικού οργανισμού με νέα κουλτούρα, νέα προσέγγιση και νέα σχέση με τους πελάτες του.

Ως νέα τράπεζα, χωρίς τα γνωστά βαρίδια του τραπεζικού τομέα από το πρόσφατο παρελθόν, επισήμανε ο κ. Λοΐζου, έχουμε ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια (αρχικό κεφάλαιο €50 εκ.), επιδιώκουμε να λειτουργούμε με σύγχρονο τρόπο και διαθέτουμε όλες τις αναγκαίες χρηματοοικονομικές υποδομές για άμεση και ευέλικτη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Όραμα μας, τόνισε, είναι η δημιουργία μιας τράπεζας που θα αναπτύξει ορθόδοξες σχέσεις με την αγορά. Η ειλικρίνεια, η διαφάνεια, η ακεραιότητα και ο επαγγελματισμός, υπογράμμισε, είναι οι αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχθούμε για να εξυπηρετήσουμε το πελατολόγιο μας.

Αναφερόμενος στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ancoria Bank, είπε:

• «Εμείς από κοινού με τους πελάτες μας θα εντοπίζουμε τις πραγματικές ανάγκες τους και ανάλογα θα τους προσφέρουμε την κατάλληλη λύση».
Σε καμία περίπτωση, διευκρίνισε, δεν πρόκειται να προσφέρουμε λύσεις σε πελάτες μας, οι οποίες είτε δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες τους, είτε είναι πέραν των δυνατοτήτων τους. Με κριτήρια καθαρά πελατοκεντρικά και με γνώμονα το αμοιβαίο όφελος για την τράπεζα και τους πελάτες μας, ανέφερε, θα λαμβάνουμε τις όποιες αποφάσεις μας.

Συνεχίζοντας ο κ. Λοΐζου τόνισε ότι η Ancoria Bank, γνωρίζοντας το κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η κυπριακή οικονομία και πιστεύοντας στην επιχειρηματική ικανότητα της Κύπρου, είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες (νοικοκυριά) και γενικά την αγορά της Κύπρου. Για το σκοπό αυτό, θα προσφέρει στην αγορά ξεκάθαρες και ευέλικτες λύσεις, οι οποίες θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πελατών μας. Ήδη, αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε, διαθέτουμε τραπεζικά προϊόντα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των ιδιωτών, στεγαστικά δάνεια, φοιτητικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτου και άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Με την πάροδο του χρόνου, τα προϊόντα μας, είπε, θα εμπλουτίζονται και θα διευρύνονται για να καλύπτουν κάθε ανάγκη της αγοράς.

Ακόμα είπε ότι η τράπεζα δίνει τεράστια σημασία στα θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και διαφάνειας, στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και της καινοτομίας. Για το σκοπό αυτό, είπε θα προωθήσουμε με κάθε τρόπο το “online banking”, προσφέροντας στην αγορά ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινή επαφή των πελατών με τη τράπεζα μας.

Καταλήγοντας επισήμανε τα ακόλουθα:

• «Η Ancoria ήρθε για να μείνει και να δημιουργήσει στην κυπριακή αγορά. Με όραμα, με υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού και με ορθόδοξες σχέσεις με τους πελάτες μας, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια νέα τραπεζική κουλτούρα. Θα εργαστούμε σκληρά για να επανακαθορίσουμε τη σχέση τράπεζας-πελάτη. Είμαστε, πανέτοιμοι για το μεγάλο ταξίδι της δημιουργίας. Η ίδρυση και λειτουργία της Ancoria ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα τραπεζικά δρώμενα της Κύπρου. Δική μας υπόσχεση προς την αγορά είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουμε μια ειλικρινή, ωφέλιμη κι αποδοτική σχέση με τους πελάτες μας».

Στη συνέχεια της διάσκεψης τύπου, η Αναπληρώτρια Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Ancoria Bank κα Ευγενία Χριστοδούλου, παρουσίασε την πρώτη διαφημιστική εκστρατεία της τράπεζας.

Όπως ανέφερε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία της Ancoria Bank έχουν οι άνθρωποί της. Τα άτομα που αντιπροσωπεύουν την τράπεζα στο διαφημιστικό σποτάκι είναι μέλη της ομάδας της τράπεζας και παρουσιάζονται όπως είναι στην καθημερινότητά τους. Προσιτοί, χαμογελαστοί και φιλικοί, γεμάτοι διάθεση και όρεξη να εργαστούν, να εξυπηρετήσουν και να δημιουργήσουν, στο χώρο εργασίας τους, ένα φωτεινό, ζεστό και φιλόξενο χώρο.

Συνεχίζοντας η κα Χριστοδούλου ανέφερε:

• «Η διαφήμιση ξεκινά με την αρχή μιας καινούριας μέρας, μιας μέρας ηλιόλουστης και φωτεινής, γεμάτης αισιοδοξία και χαμόγελα. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στην εκστρατεία:
Σύγχρονη, ανθρώπινη, προσιτή, φιλική, με διαφάνεια, με αποτελεσματικότητα. Έννοιες τις οποίες γνωρίζουμε καλά ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε αφού δεν θα θέλαμε ποτέ να υποσχεθούμε κάτι το οποίο δεν μπορούμε να τηρήσουμε. Αυτά τα λέμε με σιγουριά!»

Κλείνοντας η κα Χριστοδούλου τόνισε πώς η Ancoria Bank είναι μια τράπεζα που επαναπροσδιορίζει την τραπεζική πρακτική όπως αυτή πρέπει να είναι:

• «Μια τράπεζα δηλαδή που σέβεται τον κάθε πελάτη της και την επιχείρησή του, που κατανοεί τις ανάγκες τους σήμερα και αύριο, που δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτησή τους».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση