ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πειραιώς:Ένα βήμα πριν από τις υπογραφές με Μ. Sehnaoui

Έκλεισε στην Αθήνα η προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών

Στον Λιβανέζο επιχειρηματία Maurice Sehnaoui θα ανήκει πλέον, κατά πάσα πιθανότητα, το πλειοψηφικό πακέτο της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δύο πλευρές τα βρήκαν στις τελικές διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Αθήνα και απομένουν μόνο οι υπογραφές.

Προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις και με τους δύο εναπομείναντες ενδιαφερόμενους, τόσο τον Λιβανέζο επιχειρηματία όσο και με το επενδυτικό σχήμα Atlas Merchant Capital - Elements Capital Partners, η οποίες είχαν ως αποτέλεσμα και οι δύο ενδιαφερόμενοι να αυξήσουν τις προσφορές τους. Υπενθυμίζεται πως αν και αρχικά ο Λιβανέζος εμφανιζόταν ως το ακλόνητο φαβορί, κάποιοι όροι που είχε θέσει στο έγγραφο της συμφωνίας για αγορά μετοχών, ανέτρεψαν προσωρινά τα δεδομένα, φέρνοντας εκ νέου στο τραπέζι το σχήμα Atlas-Elements, ωστόσο, στην εξέλιξη των διαβουλεύσεων, φαίνεται πως ο Λιβανέζος επιχειρηματίας, αύξησε την προσφορά του. 

Η συμφωνία προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας στην Κύπρο, ένα ποσό σε μετρητά για τη μητρική ενώ οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την μητρική εταιρεία να διατηρεί ένα ποσοστό 17% στην κυπριακή τράπεζα. Το συνολικό τίμημα εκτιμάται γύρω στα 45-50 εκατ. ευρώ.

Ο M. Sehnaoui ελέγχει και την usb bank στην Κύπρο και είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του, εφόσον βέβαια δώσουν τη συγκατάθεσή τους και οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση