ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θα επηρεαστεί λόγω Brexit η EasyJet

Θα επηρεάσει τις δραστηριότητές της κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών

ΚΥΠΕ

Η αεροπορική εταιρεία EasyJet προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρεάσει τις δραστηριότητές της κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα δημιουργήσει αυτό το Καλοκαίρι αβεβαιότητα στην οικονομία και στους καταναλωτές.

Ο αντίκτυπος θα μειώσει τα έσοδα ανά θέση - ένα βασικό μέτρο της αποδοτικότητας για τις αεροπορικές εταιρείες – μέχρι 5% "τουλάχιστον" κατά τους έξι μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, αναφέρει η εταιρεία.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι έχει πληγεί από 1.061 ακυρώσεις μέχρι στιγμής στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, λόγω της απεργίας των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τη συμφόρηση στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Gatwick και των κακών καιρικών συνθηκών.

Σε συνδυασμό με την επίδραση από τη συντριβή στις 19 Μαΐου της πτήσης EgyptAir MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο, στην οποία 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η μείωση στη ζήτηση έχει ανέλθει περίπου στα 28 εκατομμύρια στερλίνες (€34.000.000), πριν την φορολογία, την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, προσθέτει η EasyJet.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
EasyJet  |  brexit

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X