ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Dolphin: Η Aristo ξοφλά 283 εκατ. στην Τρ. Κύπρου με Venus Rock

Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας θα περιοριστούν σε 440 εκατ. ευρώ

Η Dolphin Capital Investors ανακοίνωσε επίσημα μέσω των αποτελεσμάτων της ότι στις 29 Ιουνίου η Aristo Developers ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου για αποπληρωμή ολόκληρου του χρέους της προς την Tράπεζα, ύψους 283 εκατ. ευρώ. Η αποπληρωμή, όπως αναφέρεται, θα γίνει μέσω ανταλλαγής με ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος του μεγαλεπήβολου project Venus Rock. Πάντως, η Aristo θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το γκολφ του Venus Rock για ελάχιστη περίοδο ακόμα έξι μηνών και θα κρατήσει μέρος τυχόν εσόδων που θα προκύψουν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, αναλόγως των όρων που έχουν συμφωνηθεί.

Μετά από τη συμφωνία, η Aristo θα έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 440 εκατ. ευρώ και χρέος σε άλλες τράπεζες ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία, όπως αναφέρεται, θα μειώσει τα επιτοκιακά έξοδα της Τράπεζας κατά 16 εκατ. ευρώ ετησίως και θα διασφαλίσει τη θέση της εταιρείας στην κυπριακή αγορά ανάπτυξης γης. Με βάση εκτιμήσεις που έγιναν στο τέλος του Δεκέμβρη, η καθαρή αξία της εταιρείας μετά τη συμφωνία θα ανέρχεται σε 304 εκατ. ευρώ. 

Εντός του 2015, η Aristo ολοκλήρωσε αναδιαρθρώσεις δανείων και με άλλες τράπεζες, όπως η Alpha Bank, CDB και Πειραιώς, στις οποίες περιλαμβανόταν και ανταλλαγή ακινήτων με χρέος ύψους 12,1 εκατ. ευρώ.

UPDATE-

Ανακοίνωση της Aristo Developers

Συμφωνία πλήρους εξόφλησης του δανεισμού με τη Τράπεζα Κύπρου ύψους €283εκ.

Η Aristo Developers Ltd με ικανοποίηση ανακοινώνει την ολοκλήρωση συμφωνίας με τη Τράπεζα Κύπρου για την πλήρη εξόφληση όλων των δανείων του Συγκροτήματος της προς τη Τράπεζα, ύψους €283εκ.

Για την εν λόγω διευθέτηση, το Συγκρότημα Aristo Developers προσέφερε ακίνητα που, με βάση τις εκτιμήσεις στις οποίες προέβη η Τράπεζα Κύπρου,ανέρχονται σεσυνολική αξία τουλάχιστον €310εκ, υπερκαλύπτοντας σημαντικά την οφειλή. Τα ακίνητα που δόθηκαν δεν επηρεάζουν το προσφερόμενο προϊόν και τις τρέχουσες εργασίες του Συγκροτήματος, και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και μεγάλο μέρος του μεγαλεπήβολου έργου VenusRock, του οποίου οι δυνατότητες υλοποίησης κατόπιν της εξέλιξης αυτής αυξάνονται και επιταχύνονται.

Το Συγκρότημα Aristo Developers παραμένει ισχυρό διαθέτοντας γη εμβαδού πέραν των 6εκ τετραγωνικών μέτρων, με δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντος αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία τρέχουσας αξίας ύψους πέραν των €440εκ και συνολικό δανεισμό σε άλλες τράπεζες ύψους περίπου €110εκ, η καθαρή αξία της Aristo Developers υπερβαίνει τα €300εκ.

Με την συμφωνία αυτή η Aristo Developers έμπρακτα αποδεικνύει άλλη μια φορά την υπόσχεση συνέπειας και παροχής πλήρους εξασφάλισης προς τους πελάτες της, εφόσον όλα τα ακίνητα που έχει πωλήσει απαλλάσσονται πλήρως από υποθήκες και οποιαδήποτε βάρη. Συνεπώς όπου έχουν ήδη εκδοθεί ξεχωριστοί τίτλοι θα μπορούν να προχωρήσουν άμεσα όλες οιμεταβιβάσεις, ενώ σε έργα που οι τίτλοι θα εκδοθούν σε μελλοντικό στάδιο,όλοι θα είναι άνευ υποχρεώσεων και άμεσα μεταβιβάσιμοι. Επιπρόσθετα το Συγκρότημα διαθέτει πλέον μεγάλη γκάμα ακινήτων προς πώληση τα οποία είναι ελεύθερα βαρών.

Η Aristo Developers απαλλαγμένη από υψηλό δανεισμό, εξασφαλίζει την εύρωστη μελλοντική της πορεία αποκτώντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και στοχεύοντας σε άλμα προόδου και επανεπιβεβαίωση του ηγετικού της ρόλου στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων στη Κύπρο.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση