ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τερματίστηκε η απεργία στο αεροδρόμιο Πάφου

Εξαντλήθηκε ο διάλογος, ανέφερε ο αναπληρωτής επαρχιακός γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Τερματίστηκε η απεργία των εργαζομένων της επίγειας εξυπηρέτησης της Swissport και της LGS στο αεροδρόμιο Πάφου που άρχισε στις 14:00 και θα τελείωνε στις 16:00. Το κλίμα είναι τεταμένο καθώς ο διάλογος από ότι φαίνεται δεν έχει καρποφορήσει μεταξύ εργοδοτικής και εργατικής πλευράς.

Οι εργαζόμενοι της επίγειας εξυπηρέτησης ζητούν ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με μία που να βελτιώνει το ωράριο εργασίας και να συμπεριληφθεί ο ΑΤΑ του 2016 που η εταιρεία απέκοψε.

Μιλώντας με τον Πέτρο Δημοσθένους της συντεχνίας ΣΕΚ, όσον αφορά την επέκταση απεργία επιβεβαίωσε την στάση εργασίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τόσους μήνες οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αποφέρει καρπούς και ότι εξαντλήθηκε ο διάλογος.

Ερωτηθείς εάν συνεχιστούν – κλιμακωθούν τα μέτρα, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα ενεργήσουν ανάλογα με τις κινήσεις που θα γίνουν και τα μέτρα που θα ληφθούν σε σχέση με τα αιτήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι θέλουν όσο πιο γρήγορα γίνεται να κάνει ενέργειες οι εργοδοτική πλευρά, ενόσω όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Δημοσθένους, εάν δεν γίνουν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Προκαλούν ζημιές οι απεργίες λέει ο ΚΟΤ

Με αφορμή την εξαγγελία στάσης εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου από τους εργαζόμενους στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού εξέφρασε γραπτώς την ανησυχία του για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, αλλά και τις αρνητικές εντυπώσεις που θα σχηματίσουν οι επισκέπτες, με όλες τις σχετικές προεκτάσεις στον ζωτικό τομέα του τουρισμού.

Αναφέρει πως αν και το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να εκφράζει τα αιτήματα του με κάθε νόμιμο τρόπο και είναι απόλυτα σεβαστό, ο ΚΟΤ απευθύνει έκκληση προς τις εμπλεκόμενες πλευρές να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια συνεννόησης, μακριά από ενέργειες που ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα στον πιο σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της Κύπρου.

Καταλήγει ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά όλων – Κυβέρνησης, ΚΟΤ, επιχειρηματιών, εργαζομένων στον τομέα – έχουν επιτευχθεί πολλά. "Η τρέχουσα χρονιά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα καταγραφεί στην ιστορία του κυπριακού τουρισμού ως η καλύτερη που σημειώθηκε ποτέ. Είναι πραγματικά τραγικό, στο αποκορύφωμα μια τέτοιας χρονιάς, να δημιουργούνται εσωτερικά προβλήματα όπως το συγκεκριμένο, τα οποία μπορούν να ζημιώσουν τον τομέα και τη χώρα μας. Ευελπιστούμε πως θα γίνουν σοφότερες σκέψεις και θα επικρατήσει ψυχραιμία για το καλό του κυπριακού τουρισμού".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση