ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

JCC: Συνεχόμενη αύξηση στη χρήση καρτών

Για ακόμα ένα μήνα χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες κάρτες για πληρωμές σε σχέση με το 2015

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Συνεχίζει ακάθεκτα η αυξημένη χρήση καρτών για πληρωμές. Η αύξηση που σημειώθηκε στη χρήση καρτών για το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015, ανέρχεται στο 5% σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε ο χρηματοπιστωτικός όμιλος JCC Payments. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι οι αγορές Κυπρίων σε Εμπόρους στην Κύπρο στην παραπάνω περίοδο ανήλθαν σε 1.13 δισεκατομμύρια ευρώ. Αποσπασματικά, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία στοιχεία για τον μήνα Ιούνιο, οι αγορές Κυπρίων σε εμπόρους στην Κύπρο ήταν 205 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί βεβαίως ότι τα νούμερα αυτά αντικατοπτρίζουν αγορές που έγιναν μόνο με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και όχι με μετρητά.

Από την άλλη, όσον αφορά τις αγορές και τις αναλήψεις μετρητών Κυπρίων στο εξωτερικό, οι πρώτοι έξι μήνες του έτους κατέδειξαν 667 εκατομμύρια αναλήψεις και αγορές, ποσό που είναι αυξανόμενο κατά 18% σε σχέση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2015. Αναλυτικότερα, για τον μήνα Ιούνιο μόνο, τα χρήματα αυτά ανήλθαν στα 117 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21%.

Αλλάζοντας σελίδα, οι αγορές των τουριστών σε εμπόρους στην Κύπρο σημείωσαν αύξηση 10% - πάντα με μετρήσεις της JCC Payments – σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015 ενώ μόνο για τον Ιούνιο από τα τερματικά της JCC πέρασαν 81 εκατ. ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί σε 11% αύξηση σε σχέση με αυτό του Ιουνίου του 15’.

Συμπερασματικά, δεν σημειώθηκε μόνο αύξηση στις αξίες των συναλλαγών, αλλά άνοδο σημείωσε και ο αριθμός συναλλαγών στα παραπάνω στοιχεία για το εξάμηνο. Οι τομείς που σημειώθηκε η αύξηση ήταν στα αεροπορικά εισιτήρια, στις κρατήσεις ξενοδοχείων, στα DIY καταστήματα, στα εστιατόρια, φαρμακεία, ασφάλειες και πληρωμές σε ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Μείωση στις πληρωμές μέσω κάρτας κατεγράφη σε περίπτερα, οικιακές συσκευές, δαπάνες, πολυκαταστήματα και πρακτορεία στοιχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση