ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

RCB Bank: Καλοκαιρινό Σχολείο στην Κύπρο για φοιτητές πανεπιστημίων

Φοιτητές από διάφορες χώρες συγκεντρώνονται στη Λεμεσό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η RCB Bank διοργανώνει φέτος ένα πρωτοποριακό Καλοκαιρινό σχολείο για 42 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας καθώς και το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Η πραγματοποίηση του πανεπιστημιακού επιπέδου καλοκαιρινού σχολείου στην Κύπρο από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου 2016, αποτελεί πρωτοβουλία του CEO της RCB Bank Δρος. Kirill Zimarin, ο οποίος ηγείται και της διοργάνωσης του. Του ακαδημαϊκού προγράμματος του σχολείου ηγείται ο Νομπελίστας Καθηγητής στο London School of Economics and Political Science και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της RCB Bank Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Το καλοκαιρινό σχολείο της RCBBank στην Κύπρο φέρει τον τίτλο «Η Παγκόσμια Οικονομία και το Τραπεζικό Σύστημα» και συνεργάζεται με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας καθώς και με επαγγελματίες. Το σχολείο θα εισάξει τους φοιτητές σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: η τραπεζική, η επικοινωνία, η διαχείριση άγχους και χρόνου, ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας, η διαχείριση κινδύνων καθώς και τις διαπολιτισμικές πτυχές του Κυπριακού προβλήματος. Ο Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης θα προβεί σε διάλεξη αναφορικά με το Brexit και τις επιπτώσεις του για την Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ο Δρ. Kirill Zimarin θα παραθέσει στους φοιτητές μια σφαιρική ανάλυση του Ευρωπαϊκού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη καλωσόρισε τους 42 φοιτητές στην χώρα και σημείωσε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της RCB Bank να διοργανώσει ένα Πανεπιστημιακού επιπέδου καλοκαιρινό σχολείο εδώ στην Κύπρο, φέρνοντας έτσι μαζί φοιτητές από πολλές χώρες και πανεπιστήμια. Το εν λόγω καλοκαιρινό σχολείο δεν περιορίζεται σε διαλέξεις επί θεμάτων τραπεζικής και χρηματοοικονομικών αλλά προωθεί ταυτόχρονα και τις διαπολιτισμικές σχέσεις. Η Κύπρος είναι λοιπόν ιδανική για την φιλοξενία τέτοιων διοργανώσεων. Εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα συνδυάσετε την δυνατότητα απόκτησης εξαίρετων γνώσεων από κορυφαίους καθηγητές και επαγγελματίες με την απόλαυση του υπέροχου Μεσογειακού μας κλίματος, εύχομαι σε όλους σας μια καλή και παραγωγική διαμονή».

Ο Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης καλωσόρισε με θέρμη τους φοιτητές στην ιδιαίτερη του πατρίδα και σημείωσε ότι αυτό το Καλοκαιρινό σχολείο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη καμπή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια τόσο οικονομικές όσο και άλλες. Εδώ στην Κύπρο, ένα μέλος της Ευρωζώνης που ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας και εξήλθε του Μνημονίου, θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε γνώσεις για επιχειρηματικά, τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα αλλά θα εξετάσουμε επίσης και τις επιπτώσεις του Brexit που έχει πλέον καταστεί πραγματικότητα και κυριαρχεί στις συζητήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, την Ευρώπη και τον κόσμο» δήλωσε ο Σερ Πισσαρίδης.

Ο Δρ. Kirill Zimarin, CEO της RCB Bank εξέφρασε την ιδιαίτερη του ικανοποίηση για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας και υπογράμμισε ότι «Η Κύπρος, ως ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό κέντρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντοτε αποτελούσε γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής και θα πρέπει να προβάλλεται ως τέτοια σε όλα τα επίπεδα. Το φετινό καλοκαιρινό σχολείο της RCB Bank δίδει μια εξαίρετη ευκαιρία σε φοιτητές από διάφορες χώρες και κουλτούρες να βρεθούν μαζί και να απολαύσουν μια υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή επιμόρφωση για τα τραπεζικά και τα χρηματοοικονομικά αλλά και να γνωρίζουν την Κύπρο, τις εξαίρετες της προοπτικές και φυσικά την μακρά της ιστορία και απαράμιλλη ομορφιά».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X