ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΣΕΚ συστήνει στους καταναλωτές προσοχή

Καλεί σε ελέγχους τους αρμόδιους φορείς της αγοράς

ΚΥΠΕ

Προσοχή συστήνει η ΣΕΚ στους καταναλωτές για τους κινδύνους που κρύβει η αγορά και καλεί τους αρμόδιους φορείς να εντείνουν τους ελέγχους.

Οι καταναλωτές, αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας, «πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοιες εποχές να υπάρχουν στην αγορά επιτήδειοι που θέλουν να αισχροκερδήσουν είτε τιμολογώντας σε υψηλές τιμές είτε προωθώντας προϊόντα και υπηρεσίες αμφιβόλου αξίας και ποιότητας».

Καλεί τους καταναλωτές «να εξετάζουν πολύ καλά τι θα αγοράσουν, από πού θα το προμηθευτούν και σε ποια τιμή θα το πληρώσουν» καθώς και «να μην παραμελούν να κοιτάζουν τις ετικέτες που αναφέρουν την ημερομηνία παραγωγής και την ημερομηνία λήξης των προϊόντων».

Σύμφωνα με τη ΣΕΚ, οι καταναλωτές θα πρέπει «να συγκρίνουν τιμές και να είναι καλά ενημερωμένοι, αλλά και διεκδικητικοί, γιατί επαφίεται στους ιδίους να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και τα πορτοφόλια τους».

«Όταν διαπιστώσουν πως θίγονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες είτε στα επαρχιακά γραφεία της ΣΕΚ σε όλες τις πόλεις είτε στην τηλεφωνική γραμμή 1429» αναφέρεται.

Η ΣΕΚ «καλεί όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Κτηνιατρικές, Υγειονομικές, Προστασίας Καταναλωτή και Ανταγωνισμού), να εντείνουν τη μεταξύ τους δράση και συνεργασία και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις ώστε στην αγορά να φθάνουν προϊόντα ελεγμένα και ποιοτικά ασφαλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X