ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οργασμός πολυτελών ξενοδοχείων στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Τσόκκος και Atlantica κατέθεσαν αιτήσεις για πεντάστερα ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Υπάρχουν αρκετές αιτήσεις για δημιουργία ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου, δήλωσε ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος. Μιλώντας στην «Κ» αναφέρθηκε σε αίτηση που υπέβαλε η Atlantica Hotels που έχει αγοράσει το Kermia, επιβεβαιώνοντας τρόπον τινά τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να αναπτύσσει και άλλο ξενοδοχείο δίπλα στο Kermia, εξηγώντας ότι πράγματι έχει υποβάλει αίτηση για δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Εν συνεχεία ο κ. Καρούσος ανέφερε για την Tsokos Hotels ότι έχει πρόθεση και αυτή για δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων, με την πολεοδομική άδεια να έχει ήδη εκδοθεί.

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται πλησίον της παραλίας Sandy Bay, μια επένδυση σύμφωνα με πληροφορίες της Κ 35 - 40 εκατομμυρίων ευρώ. Θα αποτελείται από 311 δωμάτια ενώ θα περιλαμβάνει τέσσερα θεματικά εστιατόρια, spa και άλλες ανέσεις στα πρότυπα του νεόδμητου King Evelthon στην Πάφο. Το ξενοδοχείο θα φέρει το όνομα Chryso Mare και θα βρίσκεται στη λεωφόρο Nissi σε μια έκταση 52.000 τετραγωνικών μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει μεγάλη έκταση γης κοντά στο χώρο ανέγερσης της μαρίνας της πόλης στον οποίο προτίθεται μελλοντικά να αναπτύξει ακόμα δύο ξενοδοχεία πολυτελείας. Φυσικά δήλωσε ότι μέσα στα σχέδια ανάπλασης της μαρίνας στην Αγία Νάπα είναι η δημιουργία διδύμων πύργων οι οποίοι θα είναι 26 ορόφων ο καθένας και θα τους αναπτύξει ο Αιγύπτιος επενδυτής Naguib Sawiris και ο Όμιλος Καραμοντάνης. «Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα στολίδι, θα είναι ένα σημείο αναφοράς», τόνισε.

Και η λίστα των ξενοδοχείων δεν σταματά εδώ, διότι ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας σχολίασε πως θα δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στη μαρίνα της Αγίας Νάπας και ακόμα ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στην λεωφόρο Nissi σε γη που αγοράστηκε τις τελευταίες μέρες από τοπικούς ξενοδόχους. «Γενικά υπάρχουν αρκετές αιτήσεις για ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων. Οι όποιες επενδύσεις είναι επιθυμητές στην Αγία Νάπα και ευπρόσδεκτες», κατέληξε.

Αναβαθμίσεις στον Πρωταρά

Θα υπάρξουν πέραν των 20 ανακαινίσεων, αναβαθμίσεων και επεκτάσεων ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια του χειμώνα δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος του Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης. Τα υφιστάμενα ξενοδοχεία της περιοχής του Πρωταρά έχουν αιτήσεις για να αναβαθμιστούν που θα ξεκινήσουν σε χρονικό ορίζοντα τριών μηνών μόλις τελειώσει η τουριστική περίοδος, δηλαδή αρχές Νοεμβρίου. Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας ότι η Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων αποφάσισε την κατακύρωση της προσφοράς για την κατασκευή και διαχείριση της Μαρίνας Παραλιμνίου στην εταιρεία « PMV Maritime Holdings Ltd», εξ όσων αντιλαμβάνεται υπάρχουν κάποιες διαπραγματεύσεις για τεμάχια γης στα οποία θα αναπτυχθούν  ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

Η μαρίνα Παραλιμνίου αποτελεί ένα έργο τουριστικής υποδομής για την επαρχία Αμμοχώστου και θα κατασκευαστεί στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου, στο Παραλίμνι. Θα είναι δυναμικότητας 300 περίπου σκαφών, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις.

Δίδυμοι πύργοι στη μαρίνα

Δύο δίδυμοι πύργοι θα αναπτυχθούν στη μαρίνα της Αγίας Νάπας και θα αποτελούνται από πολυτελή δωμάτια και σουίτες 26 ορόφων ο κάθε ένας, είπε ο κ. Καρούσος εξηγώντας για το συγκεκριμένο έργο. Ο ιθύνων νους του έργου είναι ο Αιγύπτιος Ναχίπ Σαουιρί, ο επενδυτής του έργου καθώς και η εταιρεία Καραμοντάνης τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουν τα συμβόλαια.

Οι εργασίες στη μαρίνα της Αγίας Νάπας θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο, και θα χρειαστούν τρία χρόνια ανάπλασης του λιμενικού κομματιού και δύο χρόνια για τις υπόλοιπες υποδομές, έχοντας ένα χρονικό ορίζοντα πέντε χρόνων για να ολοκληρωθεί το όλο project. Το έργο υπολογίζεται ότι θα έχει αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία 1 δισεκατομμύριο ευρώ, δήλωσε ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας, με 850 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και μετέπειτα θα χρειάζονται 350 άτομα για να λειτουργεί στην ολότητα του με την πλειοψηφία των εργαζομένων να αποτελείται από κατοίκους της περιοχής, συν όποιο παρεμφερές όφελος υπάρξει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση