ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβείο καλύτερης τράπεζας της χρονιάς για την Τράπεζα Κύπρου

Oι καταθέσεις των πελατών αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά €1.56 δισ. μέσα στο 2015

Δελτίο Τύπου

Με κριτήριο την  “εξαιρετικά πετυχημένη ιστορία ανάκαμψης της Τράπεζας Κύπρου”, το διεθνές έγκυρο περιοδικό Euromoney, απένειμε και φέτος στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό  Όμιλο της χώρας μας ,το Βραβείο της  «Καλύτερης Τράπεζας στην Κύπρο 2016».

Το βραβείο απονέμεται σε τράπεζες που ξεχωρίζουν για το δυναμικό προφίλ στις παγκόσμιες και τοπικές αγορές που δραστηριοποιούνται και επιλέγονται ύστερα από ενδελεχή ανάλυση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων κάθε τράπεζας.

Στο αιτιολογικό της βράβευσης αναφέρεται ότι η ΤΚ κατάφερε , μέσα σε δώδεκα μήνες να επιστρέψει στην κερδοφορία , να βελτιώσει δραστικά τους δείκτες «εσόδων – εξόδων» και να μειώσει κατά €1.3 δισ. τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Προσθέτει δε, ότι οι καταθέσεις των πελατών αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά €1.56 δισ. μέσα στο 2015 ενώ ο ELA από €6.9 δισ.  μειώθηκε μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016, στα €3.3 δισ.

Το αιτιολογικό καταλήγει με την επισήμανση ότι η Τράπεζα , στις 31 Μαρτίου ανακοίνωσε την πρόθεση της να υποβάλει αίτηση για την ένταξη της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας και της διεθνούς προβολής της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X