ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμη για το δικό της Mall η Λάρνακα

Σε 75 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Εν αναμονή της πολεοδομικής έγκρισης βρίσκεται η επένδυση ανέγερσης του Sunny Mall και παράλληλα πολυτελούς πύργου με διαμερίσματα στη Λάρνακα, στην περιοχή των Λιβαδιών. Οραματιστής της επένδυσης είναι και ο ιδρυτής του Mall της Λεμεσού, Dr. Alex Raz. Η «Κ» επικοινώνησε με τον ιθύνοντα νου της επένδυσης, με τον ίδιο να αναφέρει αφενός ότι περιμένουν την έγκριση από την πολεοδομία το συντομότερο δυνατόν και αφετέρου ότι θα είναι ευχής έργον η έγκριση αυτή από την πολεοδομία να φτάσει στα χέρια του σχετικά γρήγορα.

Υπήρξε ήδη μια συνάντηση με την πολεοδομική Αρχή για να εξηγήσει ο ίδιος την πρόταση η οποία εν γένει ικανοποίησε. Το εγχείρημα της δημιουργίας του Sunny Mall έχει ως μεσοπρόθεσμο στόχο να ανοίξει τις πύλες του στην περίοδο των Χριστουγέννων του 2018. Συγκριτικά με το Mall της Λεμεσού – και στοχευμένα ερωτηθείς διότι είναι ο ιδρυτής και των δύο - το Mall στα Λιβάδια θα έχει διαφορετικό σχεδιασμό στην έκταση των 25.000 τμ. που θα καταλαμβάνει, ενώ σημείωσε ότι θα είναι ενός μόνο ορόφου.

Ο κ. Raz πάντως ανέφερε πως η δυναμική του θα είναι για 100 καταστήματα παντός τύπου. Όσον αφορά την επενδυτική ομάδα που θα είναι υπεύθυνη στην ανέγερση του, ο κ. Raz έκανε ξεκάθαρο μιλώντας στην «Κ» πως η ομάδα του Sunny Mall, εκτός του ότι έχει βρεθεί, θα έχει εντελώς διαφορετική μορφή από εκείνη της Λεμεσού. Να σημειωθεί όμως ότι, όπως τότε, και τώρα θα ηγείται των επενδυτών στην ομάδα του Mall των Λιβαδιών.

Θεωρεί δε ότι η τοποθεσία είναι εξαιρετική, «διότι είναι στα σύνορα Λιβαδιών και Λάρνακας, 400 μέτρα από τη θάλασσα, βασισμένο σε κομβικό σημείο που θα έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύσει κόσμο από ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Βρετανικές βάσεις, Λάρνακα, αλλά και από την ενδοχώρα, όπως η περιοχή της Αραδίππου», όπως είπε. Γεγονός που για τον ίδιο θα λειτουργήσει θετικά είναι και το ότι, μέχρι στιγμής, θεωρεί ότι όλοι αυτοί οι μελλοντικοί πελάτες του Sunny Mall ανατρέχουν στη Λευκωσία για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Mall της πρωτεύουσας για να εξυπηρετηθούν.

Τα συν 20 εκατ. ευρώ

Η επένδυση για την ανέγερση κοστολογείται στα 55 εκατομμύρια ευρώ όσον αφορά στο Mall, ενώ πλησίον του θα κατασκευαστεί ένας πύργος με πολυτελή διαμερίσματα προς πώληση. Ερωτηθείς εάν έχει σφυγμομετρήσει την αγορά και αν έχει υπάρξει ενδιαφέρον γι΄ αυτά τα πολυτελή διαμερίσματα, απάντησε πως «έχει υπάρξει πράγματι ενδιαφέρον και ότι είναι και αναγκαίο να γίνει».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κεφάλαιο το οποίο είναι έτοιμοι να διαθέσουν σε κατοικία η οποία θα είναι σε όροφο και όχι σε μονοκατοικία.

Αναλυτικότερα, ο πύργος θα απαρτίζεται από 24 ορόφους, όπου στους τελευταίους έξι που αναμένεται και οι τιμές των διαμερισμάτων να είναι υψηλότερες από αυτές των χαμηλότερων ορόφων, ενώ τα διαμερίσματα θα έχουν πισίνες. Μόνο για την κατασκευή του πύργου θα χρειαστούν 20 εκατομμύρια ευρώ.
Θέσεις εργασίας

Το Mall θα δημιουργήσει 1000 νέες θέσεις εργασίας ενώ θα φιλοξενεί, όπως είπε άλλωστε ο κ. Raz, 100 καταστήματα που θα συμπεριλαμβάνουν καφετέριες, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης και όπως είναι αναμενόμενο καταστήματα. Η έκταση που θα καταλάβει θα είναι 20.000 τ.μ. με χώρο 1000 θέσεων για στάθμευση. Τέλος, αναφορικά με τα καταστήματα που θα διαθέτει το Mall ο Dr. Alex Raz σημείωσε ότι θα είναι αντίστοιχα με αυτά που συναντούμε σε άλλα Mall της Λευκωσίας, της Λεμεσού και της Πάφου. Ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης με τη σειρά του χαιρέτισε το γεγονός της επένδυσης στην «Κ», υπογραμμίζοντας την υπόσχεση του κ. Raz ότι θα εργοδοτηθούν όσο περισσότεροι άνεργοι του δήμου Λιβαδιών στις θέσεις που θα δημιουργηθούν.
«Θέλουμε να έχουν προτεραιότητα οι κάτοικοι μας στις θέσεις εργασίας», σημείωσε ο κ. Αρμένης ενώυπογράμμισε ότι η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το Mall είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή και μόνο καλό θα προσφέρει μια επένδυση τέτοιου βεληνεκούς. «Θα προσφέρει στην περιοχή της Λάρνακας μια δυναμική που θεωρεί ότι χρειάζεται και τόνισε πως είναι απόλυτα σύμφωνος με την όλη παραγωγή του πλάνου για την ανέγερση και του Mall αλλά και του πύργου», δήλωσε σχετικά στην «Κ».

Σχετικά με τις πολεοδομικές άδειες και πότε θα δοθούν, ο δήμαρχος τόνισε ότι επειδή είναι μικρό το μέγεθος του δήμου και δεν είναι πολεοδομική Αρχή, χρειάζεται να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες από το κράτος. Τα αναλυτικά σχέδια για την επένδυση θα υποβληθούν αρχές Σεπτεμβρίου και από την πλευρά του Δήμου, «πιέζουν» όσο περισσότερο μπορούν, κατέληξε ο Δήμαρχος Λιβαδιών.

Ανησυχούν στη Λάρνακα

Όπως πληροφορείται η «Κ», υπάρχει έντονη ανησυχία στους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας με την επικείμενη έλευση του Mall στην περιοχή. Αν και η τοποθεσία του είναι μακριά από την περιοχή, αναφέρουν ότι θα επηρεάσει την κίνηση στα καταστήματα που διαθέτουν και ως επιχείρημα προτάσσουν ότι οι καταναλωτές θα επιλέγουν το Mall για τις αγορές τους και όπως έχει φανεί και με άλλες αγορές, σε άλλα κράτη - και όχι μόνο στην Κύπρο - θα είναι ο λόγος για μείωση της κίνησης στις βιτρίνες των καταστημάτων τους.

Who is who

Ο ισραηλινός Dr. Alex Raz δημιούργησε με ομάδα επιχειρηματιών το Mall της Λεμεσού και το έργο επιβλέφθηκε από ομάδα ισραηλινών τεχνικών σε συνεργασία με Κύπριους συμβούλους, αρχιτεκτονικά γραφεία και τοποτηρητές. Η ομάδα καθοδηγείτο από τον Δρα Alex Raz, που είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Tiffany Investments Ltd, με τα γραφεία της εταιρείας να είναι στη Λεμεσό, και ένας από τους μετόχους της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση