ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Airbnb ξεπερνά τη Hilton Worldwide

Η αξία της Airbnb υπολογίζεται στα 13 δισ. δολ., ξεπερνώντας αλυσίδες ξενοδοχείων

Kathimerini.gr

H οικονομία του διαμοιρασμού αξιολογείται στα 15 δισ. δολάρια και αναμένεται να εκτιναχθεί στα 335 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με εκτενή έκθεση της PwC που εστιάζει στα ταξίδια, στους μη επαγγελματίες αυτοκινητιστές, στα χρηματοοικονομικά και στη μετάδοση οπτικοακουστικού υλικού μέσω Διαδικτύου (streaming). Μπορεί η οικονομία του διαμοιρασμού να προσελκύει τους καταναλωτές διότι είναι ένας εναλλακτικός και πιο οικονομικός τρόπος για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα, αλλά ολόκληρες αγορές παρακάμπτονται, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και εταιρείες.

Οι επισκέπτες στο διεθνές δίκτυο ενοικίασης κατοικιών Airbnb φθάνουν ανά 24ωρο τις 450.000 άτομα. Ετησίως ανέρχονται σε 155 εκατ. επισκέπτες, υπερβαίνοντας κατά 22% τους πελάτες της Hilton Worldwide. Η αξία της Airbnb υπολογίζεται στα 13 δισ. δολάρια, προσπερνώντας αλυσίδες ξενοδοχείων όπως η Hyatt και η Wyndham Worldwide. Η οικονομία του διαμοιρασμού στη διαμονή, καταλήγει η έρευνα της PwC, προσφέρει ελκυστικότερες τιμές και μεγαλύτερα περιθώρια επιλογής, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα για την ασφάλεια, την υγιεινή και την ποιότητα των υπηρεσιών. Τα ΜΜΕ και η ψυχαγωγία έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη αγορά, με το 46% των Αμερικανών ενηλίκων να παραδέχεται πως μοιράζονται τους λογαριασμούς streaming με άτομα που δεν κατοικούν κάτω από την ίδια στέγη. Στην έρευνα της PwC, το 83% των Αμερικανών που συμμετείχαν σε αυτήν θεωρεί πως η οικονομία του διαμοιρασμού διευκολύνει τη ζωή, το 86% συμφωνεί ότι προσφέρει πιο οικονομικές λύσεις και το 81% κρίνει πως είναι λιγότερο ακριβό να μοιράζεται κανείς αγαθά από το να τα κατέχει.

Η αγορά των ταξί απειλείται από την εταιρεία δικτύωσης μη επαγγελματιών αυτοκινητιστών Uber. Εχουν γίνει διαμαρτυρίες σε κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι ή το Σάο Πάολο. Στη Γερμανία έχει απαγορευθεί η λειτουργία της. Μέσα σε μία πενταετία, η Uber λειτουργεί σε 250 πόλεις και τον Φεβρουάριο του 2015 αξιολογήθηκε στα 41,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την κεφαλαιοποίηση εταιρειών όπως Delta Air Lines, American Airlines και United Continental.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση