ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H Walmart εξαγοράζει το αντίπαλον δέος τής Amazon

Στόχος της Walmart είναι να ενισχύσει τη θέση της στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Kathimerini.gr

Την εξαγορά της Jet.com ανήγγειλε η Walmart, υπογράφοντας έτσι τη μεγαλύτερη συμφωνία στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Για την απόκτηση της Jet.com, μιας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργήθηκε μόλις προ δύο ετών, η αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ κατέβαλε 3 δισ. δολάρια και προσέφερε μετοχές 300 εκατ. δολαρίων. Στόχος της Walmart είναι να ενισχύσει τη θέση της στο ηλεκτρονικό εμπόριο επειδή οι ετήσιες πωλήσεις της ανέρχονται στα 14 δισ. δολάρια, έναντι 99 δισ. δολαρίων της Amazon.

Η Jet.com αναδύθηκε στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου με γρήγορους ρυθμούς, στοχεύοντας να ανατρέψει την κυριαρχία της Amazon, κατά την άποψη αναλυτών της αγοράς. Διαφορετική είναι η άποψη του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Jet.com, Μαρκ Λορ, τονίζοντας πως η εταιρεία του προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες από την Amazon. «Σε μια αγορά με ημερήσιο τζίρο 300 δισ. δολαρίων υπάρχει χώρος για διαφορετικούς παίκτες», είχε δηλώσει στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Business Insider, όπου μέτοχος είναι ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Jet.com είναι η τιμολογιακή πολιτική της. Οι προσαρμογές στις τιμές γίνονται για να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αυξήσουν τις αγορές τους σε μια παραγγελία και να επιλέγουν προϊόντα από το ίδιο κέντρο διανομών. Δηλαδή όσο οι χρήστες της Jet.com προσθέτουν προϊόντα στο ψηφιακό καλάθι τους, γίνονται προσφορές τιμών για να αυξήσουν τις αγορές τους. Δημιουργούνται, επίσης, κίνητρα για να χρησιμοποιείται χρεωστική κάρτα αντί για πιστωτική. Σενάρια στον κλάδο ηλεκτρονικού εμπορίου ήθελαν την Jet.com να σχεδιάζει να εξελιχθεί σε εταιρεία 40 δισ. δολαρίων εντός πενταετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon είχε εξαγοράσει προ εξαετίας την Diapers.com, μια εταιρεία που επίσης είχε δημιουργήσει ο κ. Λορ. Ο συνιδρυτής της Jet.com ελέγχει το ένα τέταρτο του μετοχικού κεφαλαίου, που σημαίνει πως θα εισπράξει 750 εκατ. δολάρια από τη συμφωνία. «Ο συνδυασμός της εμπειρίας της Walmart στο λιανικό εμπόριο, της μεγάλης κλίμακας επιλογών, των δικτύων διανομής –μαζί με την ομάδα και την τεχνολογία που έχουμε δημιουργήσει στην Jet– θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε περισσότερα στους καταναλωτές», σχολίασε ο κ. Λορ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση