ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με μέγιστη αποζημίωση 105 χιλ. οι εθελούσιες στον Συνεργατισμό

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι σε ισχύ το σχέδιο για το προσωπικό

Σε περίοδο εθελούσιας εξόδου προσωπικού έχει εισέλθει ο Συνεργατισμός ο οποίος την Τρίτη γνωστοποίησε το προσφερόμενο σχέδιο το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στους υπαλλήλους προσφέρεται μέγιστο ποσό αποζημίωσης 105 χιλ. ευρώ το οποίο υπολογίζεται με βάση δύο παραμέτρους. Το σύνολο των υπολειπόμενων μισθών μέχρι τη μέρα συνταξιοδότησης του εργαζόμενου με βάση το όριο αφυπηρέτησης και τον τελευταίο μηνιαίο ακαθάριστο μισθό. Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως θα συνεχίσει η καταβολή της εισφοράς στο Σχέδιο Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για περίοδο τριών ετών από την ημερομηνία αποχώρησης ή μέχρι την κανονική ημερομηνία αφυπηρέτησης. Το προσωπικό θα συνεχίσει να καταβάλει τη συνεισφορά του στο Ταμείο. Επίσης, θα συνεχίσει να παρέχεται κάλυψη για ασφάλεια ζωής με βάση το σχέδιο ασφαλίσεως, και πάλι για περίοδο τριών ετών ή μέχρι την αφυπηρέτηση. Θα πληρωθεί επίσης το υπόλοιπο της άδειας μέχρι και δύο χρόνια πίσω και οι υπολοιπόμενες μέρες μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης. Το ποσό δεν περιλαμβάνεται στις 105 χιλ. ευρώ αλλά θα είναι φορολογητέο.
Πάντως, κατά την αποχώρησή τους, οι προνομιούχοι όροι σε δάνεια τερματίζονται και θα μετατραπούν σε συνήθεις όρους που διέπουν τα προϊόντα που δίδονται στο ευρύ κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν κάποιος από τους αποχωρήσαντες διαθέτει δάνειο για το οποίο δεν υπάρχουν επαρκείς εξασφαλίσεις, τότε θα δεσμεύεται το 30% του ποσού που θα πιστωθεί σε λογαριασμό του μέχρι να φέρει επαρκείς εξασφαλίσεις. Το ίδιο ισχύει και για μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις οπόταν και στο δικαιούχο θα δίδεται περίοδος έξι μηνών για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Σε μία πρώτη αντίδραση, η ΕΤΥΚ, η οποία αναφέρει πως 900 εργαζόμενοι στον οργανισμό είναι μέλη της, σχολίασε πως δυστυχώς η τράπεζα δεν υιοθέτησε τις εισηγήσεις της αναφορικά με τους συντελεστές αποζημίωσης και επέλεξε να παραμείνει στους συντελεστές που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο (2014), υιοθετώντας παράλληλα και κάποιες βελτιώσεις (συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και ασφάλειας ζωής για μια τριετία, πληρωμή όλων των συσσωρευμένων αδειών κλπ). «Παρόλο που η Οργάνωσή μας θεωρεί ότι οι συντελεστές αποζημίωσης δεν είναι ικανοποιητικοί, λόγω του ότι το σχέδιο είναι εθελοντικό, ο κάθε συνάδελφος μπορεί να αξιολογήσει την προσφορά αυτή της Τράπεζας και να κρίνει το κατά πόσον αυτή εξυπηρετεί τα προσωπικά του δεδομένα και να αποφασίσει ανάλογα χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως προειδοποιητικές ανακοινώσεις είχαν εκδώσει την προηγούμενη βδομάδα ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X